Predsedniške volitve 2012
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3,8 od 16 glasov Ocenite to novico!
Danilo Türk in Borut Pahor
Pahor po javnomnenjskih anketa močno vodi pred Türkom. Foto: BoBo

Dodaj v

 

Anketa Dela: Pahorju 55 odstotkov, Türku 24

Udeležba bi bila 41-odstotna
30. november 2012 ob 07:54
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Na nedeljskih predsedniških volitvah bi Borut Pahor pobral 55 odstotkov glasov volivcev, Danilo Türk pa le 24, kaže anketa Dela. Brez odgovora jih je bilo 21 odstotkov vprašanih.

Podrobnejša analiza ankete kaže, da je Pahor v tako veliki prednosti zato, ker ima zelo veliko podporo tako med privrženci SD-ja kot tudi med privrženci SDS-a, SLS-a in DL-ja. Türka večinsko tako podpirajo le privrženci PS-ja. Med neopredeljenimi imata Pahor in Türk približno enako podporo.

Že zdaj pa vas vabimo, da RTV Slovenija spremljate tudi v nedeljo ob 19. uri, torej po zaprtju volišč, ko bomo objavili rezultate vzporednih volitev.

Sodeč po odgovorih anketirancev, bi se v nedeljo na volišča podalo 41 odstotkov volilnih upravičencev, kar je še za sedem odstotnih točk slabše kot v prvem krogu.

Tako se namerava drugega kroga volitev udeležiti približno tri četrtine tistih anketirancev, ki so volili že prvič. V večjem številu se bodo drugega kroga udeležili tisti volivci, ki so v prvem volili Pahorja, kažejo še izsledki ankete. Telefonsko anketo je izvedlo Delo Stik med 27. in 29. novembrom na vzorcu 786 državljanov.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Videonovice