RVK bo izide referenduma v nedeljo po 19. uri sproti objavljal na svoji spletni strani. Foto: RTV SLO
RVK bo izide referenduma v nedeljo po 19. uri sproti objavljal na svoji spletni strani. Foto: RTV SLO

Novinarskega središča v nedeljo ne bodo organizirali, neuradne izide pa bodo po 19. uri sproti objavljali na svoji spletni strani. RTV Slovenija bo v informativnih oddajah in na spletni strani točno ob 19.00 objavila izide vzporednega glasovanja.

RTV Slovenija bo v svojih informativnih oddajah in na spletni strani točno ob 19.00 objavila izide vzporednega glasovanja.
Štetje glasov po pošti
Okrajne volilne komisije bodo v ponedeljek, 26. 9., začele ugotavljati izid glasovanja po pošti z območja Slovenije in začasne neuradne izide v torek, 27. 9., sporočile RVK-ju. Ta bo izide nato objavil na spletni strani.

Okrajne volilne komisije bodo nato v petek, 30. 9., ugotovile izid glasovanja po pošti iz tujine, predvidoma 4. oktobra pa končni uradni izid glasovanja za območje svojega okraja. Pripravile bodo zapisnike. RVK bo nato 14. oktobra ugotovil uradne izide referenduma in poročilo poslal državnemu zboru.

Uradni izidi bodo znani 14. oktobra
V Bežigradu še brez obvestil
Z RVK-ja so sporočili, da nekaj volivcev iz volilnega okraja Bežigrad v Ljubljani še ni prejelo obvestila o referendumu oziroma jih pošta še raznaša. Vsi tisti, ki obvestila morda ne bodo dobili, lahko kljub temu pridejo normalno na svoje volišče, in sicer z osebnim dokumentom ali potnim listom, in oddajo glas, je po seji RVK-ja v Ljubljani povedal njegov predsednik Anton Gašper Frantar in dodal, da obvestilo ni tisto, ki daje pravico glasovanja.

Potrebnih bo več sredstev
Za referendum je že zagotovljenih 620 milijonov tolarjev, RVK pa naj bi zaradi dodatnih stroškov zavarovanja članov volilnih odborov, teh je okoli 22.000, potreboval še dodatnih 23 milijonov.