Tomaž Hudomalj. Foto: Matej Kolaković
Tomaž Hudomalj. Foto: Matej Kolaković
false
Urban Laurenčič. Foto: Matej Kolaković
false
Tomas Globočnik in Marjan Fortin. Foto: Sandi Fišer
false
Iz Sankt Moritza bosta alpske tekme živo spremljala Aleš Smrekar (na fotografiji) in Marko Cirman, ki bosta poslušalce z zanimivostmi prebujala že z jutranjo športno zgodbo. Foto: Žiga Culiberg
false
Biatlonsko svetovno prvenstvo bo z oglašanji iz ljubljanskega studia za Val 202 spremljal Uroš Volk. Foto: Žiga Culiberg

Športni program Televizije Slovenija bo s svetovnega prvenstva v Švici prenašal vseh enajst tekem na drugem programu Televizije Slovenija. Vsak prenos tekme bomo začeli s studijskim programom, kjer bomo predstavili progo in objavili izjave favoritov. Seveda ne bodo manjkale tudi izjave po tekmi. Prva tekma bo na sporedu že v torek, 7. februarja 2017, ko se bodo smučarke pomerile v superveleslalomu. Komentator ženskih tekem svetovnega prvenstva v alpskem smučanju bo Tomaž Hudomalj, moških pa Urban Laurenčič. Strokovni komentator bo Matjaž Vrhovnik.

Skozi tekme svetovnega pokala v biatlonu nas bosta popeljala Marjan Fortin in Tomas Globočnik, za studio in novinarske prispevke bosta skrbela Anže Bašelj in Meta Zoran.

Ob 20. uri vsak večer si bodo gledalci lahko ogledali oddajo, v kateri bomo z obeh svetovnih prvenstev zajeli vse pomembne dnevne dogodke, zanimive prispevke, izjave in reportaže. Seveda bomo obširno poročali tudi za dnevno-informativne oddaje. V primeru, da bi kdo od naših smučarjev osvojil medaljo, bomo neposredno prenašali tudi podelitev medalj ob 18:30.

Val 202 bo imel oglašanja z vseh tekem obeh svetovnih prvenstev. Iz Sankt Moritza bosta alpske tekme živo spremljala Aleš Smrekar in Marko Cirman, ki bosta poslušalce z zanimivostmi prebujala že z jutranjo športno zgodbo. V programu bodo poslušalci lahko slišali tudi pogovore po tekmah. Analize in zanimivosti pa si bodo sledile v rednih dnevnih oddajah Naval na šport ter ob koncih tedna v Športni soboti in Nedeljskem športnem popoldnevu. Biatlonsko svetovno prvenstvo bo z oglašanji iz ljubljanskega studia spremljal Uroš Volk, ki ima za seboj že pester januar, saj je v Franciji spremljal pohod slovenskih rokometašev do kolajne. Tokrat bo ob oglašanjih več biatlonskega pridiha prav tako v oddaji Naval na šport vsak dan ob 9.15 in 17.45 na Valu 202.

Svetovni prvenstvi v alpskem smučanju in biatlonu bomo podrobno spremljali tudi na spletni strani Multimedijskega centra RTV Slovenija www.rtvslo.si. Na njej boste našli prav vse zanimive informacije, ki vas bodo popeljale skozi obe prvenstvi. Za popestritev pripravljamo številne intervjuje, zgodbe in statistične zanimivosti. Prek MMC-ja si boste lahko ogledali v živo tudi vse tekme, ki jih bo prenašala TV Slovenija. Več informacij lahko poiščete na: http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/.

V prihodnjih tednih in mesecih bodo naši gledalci, poslušalci in uporabniki spletnega portala v okviru zimske sezone 2016/2017 lahko spremljali še:

- svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju: med 22. 2. in 5. 3. 2017, Lahti na Finskem

- svetovno prvenstvo v deskanju in prostem slogu: med 7. in 19. 3. 2017, Sierra Nevada