V petek bodo Stožice gostile pokalni finale v moški in ženski konkurenci. Foto: www.alesfevzer.com
V petek bodo Stožice gostile pokalni finale v moški in ženski konkurenci. Foto: www.alesfevzer.com

Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono. Vse ekipe so pred finalom izredno motivirane, a v petek pričakujejo zelo izenačene obračune.

Rogaška je sezono v Prvi ligi Telemach sklenila na osmem mestu. Če si bo zagotovila prvoligaško licenco, bo tudi v prihodnji sezoni članica elitne druščine. Slatinčani licence za zdaj še niso pridobili.

Gorica je letošnjo sezono med drugoligaši končala na četrtem mestu in ostala brez vstopnice za povratnike v prvo ligo, a bi lahko sezono še rešila s pokalno lovoriko.

Moramo prevzeti vlogo favorita. Bilo bi malo nenavadno, če bi prvoligaš predal drugoligašu to vlogo. Gorico spoštujemo, nanje se pripravljamo, dobro smo jih analizirali, proučujemo njihove dobre stvari, slabe stvari, a moramo prevzeti vlogo favorita.

Oskar Drobne, trener Rogaške

Rogaška v vlogi favorita
Pred finalom je tako v vlogi favorita Rogaška. "Moramo prevzeti vlogo favorita. Bilo bi malo nenavadno, če bi prvoligaš predal drugoligašu to vlogo. Gorico spoštujemo, nanje se pripravljamo, dobro smo jih analizirali, proučujemo njihove dobre stvari, slabe stvari, a moramo prevzeti vlogo favorita," je na današnji novinarski konferenci pred finalom v Ljubljani dejal trener Rogaške Oskar Drobne. "Finale je vedno zaslužen. To je dolga pot, in če smo prišli mi in Gorica v finale, smo sem prišli zasluženo. Vsi smo premagali vse svoje tekmece do zdaj. Oboji imamo privilegij, da treniramo en teden dlje zaradi pokala. Normalno pa je, da si obe ekipi želiva pokal pripeljati v svoj kraj, in upam, da bo to uspelo nam," je še dodal Drobne.

Stojaković: Fantje so zelo angažirani
Na drugi strani bo Gorico vodil Nenad Stojaković, ki je v klub prišel na začetku maja, finalna tekma pokala pa bo prva na klopi Gorice. "Zelo sem vesel, da sem tukaj, da sem v Sloveniji. V dogovoru z ljudmi iz kluba si v novi zgodbi želimo kulturo in strategijo, kjer sta pomembni ekipa in igra, da naredimo to odliko velikega kluba, kot je Gorica z velikim številom naslovov, ki si to zasluži," je uvodoma dejal Stojaković. Opozoril je tudi na finalne tekmece: "Gre za ekipo, ki v vsakem trenutku ve, kaj počne, kaj želi narediti, in imeli bomo težko delo, da odgovorimo na vsa njihova vprašanja. Treniramo, delamo, fantje so zelo angažirani in motivirani, da gredo na igrišče in dajo vse od sebe."

Ajdin Mulalić. Foto: www.alesfevzer.com
Ajdin Mulalić. Foto: www.alesfevzer.com

Mulalić: Za nami je res dobra sezona
Slatinčani so na poti do finala ugnali Brežice, Šmarje pri Jelšah, Interblock, Nafto in Muro, Novogoričani pa so bili boljši od Brd, Vipave, Domžal, Jesenic, Radomelj in Beltincev. "Zagotovo si želimo zmagati. Za nami je ena zares dobra sezona, zaostajali smo veliko, a na koncu vseeno izborili obstanek. Vzdušje v ekipi je fantastično in nestrpno čakamo, da pride ta tekma. Vsi si želimo narediti piko na i in zaključiti sezono na najlepši mogoči način z osvojeno lovoriko," pa je povedal vratar Rogaške Ajdin Mulalić. V petek ga bo skušal premagati goriški napadalec Haris Kadrić: "To je tekma, ki jo je privilegij igrati. Eni in drugi smo si zaslužili, da v finalu uživamo. Poskušali bomo iti v tekmo s to miselnostjo, vsak si želi lovoriko prinesti domov. Dali bomo vse od sebe, da bomo odigrali, kot smo si zamislili."

Nogometašice Mure None v Stožicah lovijo dvojno krono, potem ko so letos že osvojile naslov državnih prvakinj. Trener Vladimir Kokol je na novinarski konferenci poudaril, da so njegove varovanke pripravljene na vse, kar bo Ljubljana ponudila. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometašice Mure None v Stožicah lovijo dvojno krono, potem ko so letos že osvojile naslov državnih prvakinj. Trener Vladimir Kokol je na novinarski konferenci poudaril, da so njegove varovanke pripravljene na vse, kar bo Ljubljana ponudila. Foto: www.alesfevzer.com

Mura Nona lovi dvojno krono
V ženskem finalu pokala se bosta merili Mura Nona, ki je osvojila naslov državnih prvakinj in bo tako lovila dvojno krono, in Ljubljana, ki je prvenstvo sklenila na tretjem mestu. Ekipi sta se pred tem merili tudi na zadnji tekmi ligaške sezone. "Zagotovo pričakujemo težjo in previdno tekmo, čisto drugačno od zadnje. Mislim, da imamo kakovost in da smo dovolj dobro pripravljeni na vse izzive, ki nam jih bo Ljubljana ponudila," je povedal trener murašic Vladimir Kokol. "Že na začetku smo si postavile zelo ambiciozne cilje, eden od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova, tako da želja ni težava. Čaka nas težka, izenačena tekma, kjer bodo odločale malenkosti. Spoštujemo ekipo Mure, vemo, da so serijske državne prvakinje, a se zavedamo svojih odlik," pa je dejala trenerka Ljubljane Urška Žganec.


Pokal Pivovarna Union, finale

Ljubljana, petek ob 20.30:
ROGAŠKA - GORICA

Ob 16.30 (Ž):
LJUBLJANA - MURA NONA