Matjaž Kek upa, da se bodo hitro umirila nesoglasja med predsednikom NZS-ja in igralci. S pogajanji je kar zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek upa, da se bodo hitro umirila nesoglasja med predsednikom NZS-ja in igralci. S pogajanji je kar zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič
Milivoje Novakovič je načel mrežo Severne Irske v Ljudskem vrtu 11. oktobra 2008. Foto: Reuters

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 so slovenski nogometaši v Ljudskem vrtu ugnali Severno Irsko z 2:0, v Belfastu pa so 1. aprila lani nesrečno izgubili (0:1).
V novem kvalifikacijskem ciklusu za EP, ki bo v Ukrajini in na Poljskem, bodo tekme potekale ob petkih (nekaj tekem bo tudi v soboto) in torkih.
Selektor Matjaž Kek je strnil vtise po končanih pogajanjih v Beogradu: "Najprej bi se rad zahvalil srbski nogometni zvezi za odlično organizacijo pogajanj in sestankov kvalifikacijske skupine C. Pogajanja s predstavniki naših nasprotnikov v Beogradu so bila trda in zanimiva, na koncu so se nam nekatere stvari izšle, spet druge ne, toda tako je vedno na takšnih pogajanjih. Obetajo se nam zelo zanimive tekme, ne glede na sam razpored, pa naš cilj ostaja isti - uvrstitev na veliko tekmovanje."

Kek upa, da se težave hitro uredijo
V zadnjem času ga je seveda zelo zmotil spor med igralci in predsednikom NZS-ja Ivanom Simičem. "Spori med igralci in NZS so vrgli velik črn madež na zadnje uspešne rezultate in uvrstitev reprezentance na SP 2010 v Južno Afriko. Pogodbe o nagrajevanju med vodstvom NZS in igralci ni potrebno več komentirati, saj je ta podpisana. V okviru NZS je potrebno takoj vzpostaviti medsebojno komunikacijo z igralci, kar je odgovornost vseh nas do ljubiteljev nogometa in celotne slovenske javnosti. Le tako bo mogoča normalna priprava na svetovno prvenstvo, ki je izhodišče za uspešne nastope reprezentance na prvenstvu. Smatram, da se morajo težave urediti najprej znotraj NZS," je v izjavi za javnost zapisal Kek.

"Moje delo selektorja reprezentance obsega odgovornost za rezultate, izbor najboljših igralcev, njihovo pripravo in vodenje, nikakor pa ne posredovanja v finančnih dogovorih med vodstvom NZS in igralci, saj tudi v preteklosti tega nisem počel in tega od mene tudi ni nihče zahteval. Reprezentanca se je na svetovno prvenstvo v Južno Afriko uvrstila s trdim delom in poštenim odnosom vseh igralcev in strokovnega vodstva in naredil bom vse, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. To je moja osnovna naloga kot selektorja A reprezentance," je še dodal slovenski selektor.

Razpored tekem Slovenije:

3. september 2010:
SLOVENIJA - SEVERNA IRSKA

7. september 2010:
SRBIJA - SLOVENIJA

8. oktober 2010:
SLOVENIJA - FERSKI OTOKI

12. oktober 2010:
ESTONIJA - SLOVENIJA

25. marec 2011:
SLOVENIJA - ITALIJA

29. marec 2011:
SEVERNA IRSKA - SLOVENIJA

3. junij 2011:
FERSKI OTOKI - SLOVENIJA

2. september 2011:
SLOVENIJA - ESTONIJA

6. september 2011:
ITALIJA - SLOVENIJA

11. oktober 2011:
SLOVENIJA - SRBIJA