Olimpija je samo s prebojem v skupinski del dobila 2,94 milijona evrov. Foto: EPA
Olimpija je samo s prebojem v skupinski del dobila 2,94 milijona evrov. Foto: EPA

Štirikratni francoski prvak je na papirju nesporni favorit. Nogometaši Lilla so na Transfermarktu vredni kar 207,8 milijona evrov. Za primerjavo. Vrednost Olimpije je 13,4 milijona evrov, preostalih tekmecev iz skupine Slovana Bratislava in Klaksvika pa 15,4 milijona oziroma 2,82 milijona evrov.

Najbolj cenjen je 23-letni kanadsko-ameriški napadalec Jonathan David, ki je v zadnjih letih z dobrimi strelskimi sezonami v elitni francoski ligi močno opozoril nase. Cenijo ga na 60 milijonov evrov. Lille ima v kadru še kar nekaj igralcev, vrednih več kot 10 milijonov evrov, zgolj vezist Angel Gomes je z 18 milijoni vreden več kot klubi v skupini.

Olimpija je v Francijo odpotovala samozavestnejša po zmagi v derbiju nad Mariborom. To je dosegla brez Timija Maxa Elšnika, ki je odpotoval z moštvom, a je njegov nastop pod velikim vprašajem. "Vemo, kako pomemben je Elšnik za nas. Je kapetan, vedno ga želimo videti na igrišču," je povedal trener Olimpije Joao Henriques.

Olimpija je v tej sezoni igrala na štirih gostovanjih, izgubila je le proti Galatasarayu.

Lille, ki igra na stadionu za več kot 50.000 gledalcev, je po petih krogih državnega prvenstva z dvema zmagama, dvema remijema in porazom na šestem mestu. Zbral je toliko točk kot Paris SG.

Tako kot v Ligi prvakov bodo klubi tudi finančno nagrajeni. Samo za preboj v skupinski del je vsak klub dobil 2,94 milijona evrov. Vsaka zmaga bo prinesla 500.000, neodločen izid pa 166.000 evrov. Prvo mesto v skupini prinese dodatnih 650.000, drugo pa 325.000.

Ačimović povezan z Olimpijo in Lillom

KONFERENČNA LIGA
SKUPINA A, 1. krog

Sreda ob 16.30:
LILLE – OLIMPIJA

Četrtek ob 21.00:
SLOVAN BRATISLAVA – KLAKSVIK
(Bajrić)