Stafford in Goff bosta prihodnjo sezono zamenjala drese. Foto: AP
Stafford in Goff bosta prihodnjo sezono zamenjala drese. Foto: AP

Detroit bo prejel še tretji nabor Ramsov iz letošnjega leta in prvega iz naborov v letih 2022 in 2023. Posel bo sicer uradno lahko izpeljan šele 17. marca, ko se začnejo dejavnosti nove sezone.

Prvič sta bila tako zamenjana igralca, ki sta bila na naboru izbrana prva, Matthewa Stafforda je ta čast doletela leta 2009, Jareda Goffa pa leta 2016.

Holmes hitro potegnil potezo
Arhitekt menjave je bil generalni menedžer Detroita Brad Holmes, ki to delo opravlja šele nekaj tednov, prej pa je deloval prav pri Ramsih, kjer je bil vodja skavtske službe. Prav Holmes je bil leta 2016 zaslužen, da so Ramsi takrat po menjavi s Tennesseejem dobili pravico prvega izbora in s tem izbor Goffa.

Po upokojitvi Megatrona je šlo slabše
Stafford je po koncu rednega dela omenjal, da bi se rad preselil, njegovi delodajalci so dobili osem ponudb, na koncu pa so izbrali Ramse. V precej lestvicah je med najboljšimi, a manjka mu ekipnih uspehov. Prvi del kariere je blestel v navezi s Calvinom Johnsonom, a po upokojitvi Megatrona leta 2015 je krivulja Levov precej padla.

Goff je že igral na Super Bowlu
Na drugi strani je Goff že zaigral na Super Bowlu, a so bili Ramsi pred dvema letoma popolnoma nemočni proti New Englandu.