Ni več bojazni, da 21. in 21. februarja ne bo dovolj snega za 51. Zlato lisico. Foto: BoBo
Ni več bojazni, da 21. in 21. februarja ne bo dovolj snega za 51. Zlato lisico. Foto: BoBo

V soboto, 7. februarja 2015, bodo na Voglu prvič v tej sezoni smučarjem in deskarjem na voljo vse naprave in vseh 22 km prog, vključno z najdaljšo kar 7,5 km dolgo progo z vrha Šije skozi Žagarjev graben v dolino, pa tudi snežni park. Poleg obratovanja v polnem obsegu na Voglu je v Bohinju na voljo tudi 70 km urejenih tekaških prog.

"Plazovi v Žagarjevem grabnu so se obleteli, tako da je smuka po označenem smučišču skozi Žagarjev graben za veščega smučarja varna. V prejšnjih dneh smo sproti utrjevali vsakih nekaj centimetrov novega snega, tako da bi odeja morala zdržati tudi malo številčnejši naval smučarjev. Usposobili smo tudi snežni park, kjer bo nekaj za začetnike kot tudi profesionalne smučarje. Na Voglu bomo letos marca v snežnem parku tudi gostili tekmo evropskega pokala v prostem slogu," je dejal vodja smučišča Igor Sodja.

Nove pošiljke snega so se razveselili tudi na Pohorju
Pravi zimski dnevi s sneženjem in dovolj nizko temperaturo so upravljavcem žičniških naprav na Mariborskem Pohorju omogočili, da bodo smučarjem (morda že danes) prvič v tej sezoni omogočili nočno smuko vse do doline po tradicionalni Čopovi progi. Na Mariborskem Pohorju sicer že nekaj časa obratuje večina naprav, zaradi močnega vetra trenutno stoji šestsedežnica Pisker. Normalno odprta je tudi smučarska povezava med Bolfenkom in Arehom.

Potekajo pa tudi že priprave na letošnjo tekmo svetovnega pokala alpskih smučark, 51. Zlato lisico, ki bo po lanski selitvi v Kranjsko Goro znova potekala na domačem terenu. Za 21. februar je predviden veleslalom, dan pozneje še slalom.

Pozor zaradi vetra
Zaradi napovedanega močnega vetra in obilnega sneženja lahko pride v teh dneh do zapiranja posameznih prog in žičniških naprav že pred koncem njihovega obratovalnega časa, opozarjajo na spletni strani mariborskega smučišča.