Alyjina nova pesem je energična in sproščena. Foto: MMC RTV SLO
Alyjina nova pesem je energična in sproščena. Foto: MMC RTV SLO
Alya
Alya je imela delovne počitnice, na pravem dopustu je bila le pet dni. Foto: MMC RTV SLO

Snemanje je potekalo v enem izmed portoroških lokalov tik ob morju, ki še najbolj spominja na trope s palmami.

Takšna je tudi Alyina zadnja pesem po imenu Brazil, ki je zelo energična in sproščena, skratka poletna: "Snemanje je bilo zelo luštno, a vroče. Imeli smo to smolo, da smo izbrali enega najbolj vročih dni sploh, zato smo dihali s 'škrgami'," je povedala pevka in dodala, da se v morju ni mogla ohladiti, ker bi s tem pokvarila trdo delo maskerjev. "Smo pa imeli res super sončni zahod."

Snemanje skupaj z oboževalci
V spotu bodo nastopali tudi Alyini oboževalci, ki so se prek njene spletne strani prijavili za nastopanje v spotu - prijavilo se jih je več kot 60, 40 najboljših oziroma najpogumnejših pa je tudi zaplesalo z Alyo. "Zelo smo bili ponosni, saj so prišli iz vse Slovenije, celo iz Murske Sobote. K tej energični pesmi spada publika, zato smo spot posneli tako, kot bi bil posnet v živo."

Videospot naj bi bil sprva končan že ta konec tedna, a se bo stvar zavlekla zaradi dopustov: "Mislim, da bo videospot končan naslednji vikend oziroma čez 10 dni." Pod režijo sta tokrat podpisana Nenad Muždeka in Branco Grabovac.

Na nastop kar s helikopterjem
Pred snemanjem videospota je bila Alya zelo dejavna tudi na tujih koncertnih priziriščih. Na povabilo slovenskega in poljskega konzula je nastopila na Poljskem, kje jo je poslušalo 30.000 ljudi: "Bilo je super, koncert je snemala poljska televizija, opravila sem veliko intervujev ..." Zatem se je odpravila nekoliko bolj na jug, natančneje v Srbijo, kjer se je udeležila festivala Exit, izpustila pa ni niti Kosova: "Tam sem nastopila na dan državnosti 25. junija, obiskala pa sem slovensko bazo. Tja so nas pripeljali kar s helikopterji."

Ker je imela poleti polne roke dela z nastopanjem in promoviranjem najnovejšega albuma z naslovom Nonstop, je bilo pričakovano malo časa za oddih: "Imela sem bolj delovne počitnice. Pravega dopusta je bilo le pet dni pa še to sem imela poleg računalnik in telefon."

Delovno poletje za Alyo se bo prevesilo tudi v delovni september, saj je v načrtu velika promocijska turneja, na kateri si boste energično pevko lahko ogledali in jo poslušali tudi v živo.