Ne samo doma, Elvis Jackson so vedno bolj znani tudi v tujini. Foto: Dejan Nikolič
Ne samo doma, Elvis Jackson so vedno bolj znani tudi v tujini. Foto: Dejan Nikolič

Vse se je začelo pretekli četrtek, ko so nastopili na Urbanem festivalu v Osijeku na Hrvaškem, v soboto pred tri tisoč ljudmi na Music festivalu v Prestenicah na Češkem, vrhunec pa so, kot trdijo sami, doživeli kot nastopajoči na velikem odru festivala Exit. Kjub zgodnji uri se je pod odrom zbrala precejšnja gruča ljudi, ki so pospremili uverturo v nadaljnje nedeljsko dogajanje.

Z ogledom koncerta sta Elvise presenetila Billy Gould in Mike Bordin, člana skupine Faith No More, s katerimi so se člani skupine družili do zgodnjih jutranjih ur. Po krajšem premoru čakajo skupino Elvis Jackson še nastop na največjem festivalu reggaeja in duba/skaja v Puli, Seasplash, zatem pa še nastopi na Schengenfestu ob reki Kolpi in drugod po Evropi.

Vedno več zanimanja za skupino tudi v tujini
Zanimanje za primorske skapunkerje kar ne ponikne. Na Češkem se je tako njihova skladba This Time uvrstila na kompilacijo najbolj brane češke glasbene revije Report. Na zgoščenki najdemo poleg Primorcev še skupine, kot so Prodigy, NOFX, Dog Eat Dog, Stero Mc's, Faithless feat. Dido, Senser in mnoge druge.

Nekaj utrinkov z Exita si lahko ogledate v galeriji spodaj.