Pionir slovenske tehnoglasbe DJ Umek je letos nastopil tudi v enem izmed najbolj priljubljenih in svetovno znanih klubov Space Ibiza. Foto: artisti GR
Pionir slovenske tehnoglasbe DJ Umek je letos nastopil tudi v enem izmed najbolj priljubljenih in svetovno znanih klubov Space Ibiza. Foto: artisti GR

Slogan prireditve, ki bo 23. oktobra od 22. ure dalje potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se glasi: "Spoštuj preteklost, a glej v prihodnost." Prireditelji vabijo ljubitelje elektronske glasbe, naj se pridružijo zabavi, na kateri bodo skupaj trčile sonične zapuščine z matrico prihodnosti.

Počastili bodo najboljše kar ponujata glasbena in klubska kultura, z originalnimi očeti tehna in skrbno izbranimi mojstri futuristične sonike. Obenem pa se bodo s tremi člani žlahtne stoterice pripravili na razglasitev rezultatov sveže lestvice najboljših didžejev Top 100 DJs.

V eni areni bodo odmevali zvoki "oldies goldies", ki jih bodo vrteli 'fotr' Umek, ibiški ljubljenec Valentino Kanzyani in detroitski pionir Kevin Saunderson, ki je eden izmed utemeljiteljev tehna. V drugi areni pa bosta vladala dva ključna elektronska mojstra tega trenutka z aktualno v prihodnost zazrto produkcijo - elektronski čudežni deček Eric Prydz in otoški orodjar D. Ramirez.

Slednji, ki slovi predvsem kot izjemen mojster studijske produkcije, bo le pet dni pred nastopom na zabavi Beatz & Freakz izdal svojo novo glasbeno uspešnico Keep Us Together. Pri tej skladbi, ki naj bi prestopila klubske okvire in pometla svetovne poplestvice, je združil moči s še enim prekaljenim ustvarjalcem hitov, Stevom Edwardsom.

Vstopnice za prireditev Beatz & Freakz lahko kupite na vseh znanih prodajalnih mestih. Cena v predprodaji znaša 26 evrov, na dan prireditve pa 30 evrov. Spodaj lahko prisluhnete didžejem, ki bodo na prireditvi vrteli glasbo.

DJ Umek

Valentino Kanzyani
Kevin Saunderson
Eric Prydz
D.Ramirez