Aki Rahimovski in druščina so s koncertom v zagrebški Areni navdušili večtisočglavo množico. Foto: Jure Urek
Aki Rahimovski in druščina so s koncertom v zagrebški Areni navdušili večtisočglavo množico. Foto: Jure Urek

V sredo so se v sklopu turneje Karlovačko live, ki vključuje koncerte v devetih mestih "Lijepe njihove", ustavili tudi v Zagrebu in razprodali Areno. Skupine Parni valjak očitno ni pozabilo vsaj 22.500 ljudi, ki so se nagnetli na koncertno prizorišče in seveda še številni drugi, ki so ostali brez vstopnic ali pa je bila hrvaška prestolnica za njih vseeno predaleč. A tistim, ki so prišli v Areno, med njimi so bili tudi številni Slovenci, zagotovo ni bilo žal. Člani skupine so namreč pripravili vrhunski glasbeni spektakel, ki so ga popestrili tudi s posebnimi učinki. Med pesmijo Ja u ljubav vjerujem so se tako izpod stropa usuli rdeči in beli baloni, med pesmijo Kada me dotakne je v dvorani začel padati umetni sneg. Za čarobno vzdušje pa so poskrbeli tudi obiskovalci sami, ko so med pesmijo Dodji, ki jo je Aki odpel sedeč na robu odra, prižgali vžigalnike.

Za svojo vzeli tudi novo pesem
Stari pevski maček Aki Rahimovski je bil odlično razpoložen, ves čas je skakal po odru gor in dol, na sredini koncerta pa se je prikazal v majici z napisom Too much sex makes your eyes fuzzy. Koncert pa ni minil brez tehničnih težav - na polovici pesmi je Akiju nenadoma prenehal delovati mikrofon. To sicer ne bi bila prevelika težava, če ne bi šlo za popolnoma novo pesem Nakon svih godina. Zato je glasbenike zelo presenetilo, ko je občinstvo vseeno zapelo namesto njih, Aki pa je vmes ves čas vidno ganjen ponavljal: "Rad vas imam."

Parni valjak letos praznujejo 35. letnico obstoja, njihovi oboževalci pa upajo, da je veliki zagrebški spektakel nazananil veliko vrnitev. Štiri leta brez njih je bila predolga doba, so si edini.