Prireditev je povezovala Ana Tavčar. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Prireditev je povezovala Ana Tavčar. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Vanja Vardjan o slovenski polki in valčku

Na prireditvi, ki jo je povezovala dobitnica viktorja za obetavno medijsko osebnost Ana Tavčar, se je predstavilo 11 od 12 sodelujočih na letošnjem, že 17. festivalu polke in valčka - manjkali so le člani zasedbe Dori in Oto Pestner.

Za vstopnico ni bil dovolj le izbor žirije
Kot se je pošalila voditeljica Tavčarjeva, za letošnjo vstopnico za prireditev ni bila dovolj le odločitev žirije (ta je izmed 63 prijavljenih skladb izbrala 12 pesmi in dve rezervi), ampak je bilo treba pokazati tudi nekaj poznavanja zgodovine slovenske narodno-zabavne glasbe. Vsak predstavnik ansambla je ob žrebu številke vrstnega reda nastopa dobil tudi vprašanje.

Vprašanja so se navezovala na legendarna, že skoraj ponaredela besedila pesmi ali pa na znane slovenske narodno-zabavne ansamble. Na primer: "Čigav je najbolj znan slovenski Čebelar? (Odgovor: Ansambla Lojzeta Slaka) Kateri slovenski hrib ima največ obiskov na portalu You Tube tudi po zaslugi zasedbe Perpetuum Jazzile? (Odgovor: Golica)"

Gledalce bo zabavala jezična Ana Liza
Po prireditvi je Vanja Vardjan, odgovorni urednik razvedrilnega programa, za MMC pojasnil, da bo letošnjo prireditev, ki bo 15. aprila (neposredni prenos si bo mogoče ogledati tudi na 1. programu TV Slovenija in prek MMC-ja), povezovala Nataša Tič Ralijan v prepoznavni podobi Ane Lize. Avtor veznega besedila za njen lik pa bo pripravil njen mož Gašper.

Kot je še povedal Vardjan, bodo prireditev popestrili tudi lanski zmagovalci Novi spomini in zasedba Perpetuum Jazzile, ki bo zapela svoj prirejen venček največjih uspešnic Ansambla bratov Avsenik. "Poleg tega lahko pričakujete še nekaj presenečenj, ki pa naj za zdaj ostanejo skrita," je še dodal urednik.

Vrstni red nastopov na festivalu Slovenska polka in valček 2011

Izvajalec Naslov
1. ErazemLuč za mojim oknom (valček)
2.Euro kvintet Slikar (valček)
3.IskriceLepa je mladost (polka)
4. Zaka' pa neHišni red (polka)
5.Prifarski muzikanti V sončno deželo (valček)
6.PetkaNikar ne tarnaj ljubica (polka)
7.DonačkaZaprla bom vrata za teboj (valček)
8.NavezaFant številka tri (polka)
9.Oto Pestner in Kvintet DoriCvetje v poletju (valček)
10.GolteNocoj prižgi mi luč (valček)
11.GadiPoslovni oglas (polka)
12.Zapeljivke in Mišo MelanšekO eni kravi (valček)
rezervaPopotnikiKdo (valček)
rezervaTina Drole in Mladi korenjakiMoj hribovc (polka)

Vanja Vardjan o slovenski polki in valčku