Skupina je poleti vabila na Bahame, zdaj pa lahko z njimi raziskujete ribjo 'anatomijo' ... Foto: Uradna spletna stran
Skupina je poleti vabila na Bahame, zdaj pa lahko z njimi raziskujete ribjo 'anatomijo' ... Foto: Uradna spletna stran
Maša in Marjetka, Turbo Angels
'Navijate' za Mašo in Marjetko ali raje pogledate 'atomični' Špelo in Tejči? Foto: MMC RTV SLO

Eno izmed dveh plavolask "turboangelčkov" smo zmotili med dopustovanjem, kje, ni želela razkriti, le nagajivo je namignila: "Pojdite nas iskat s fotoaparatom, če nas izsledite, boste izvedeli!"

Dejala je, da ji družbo dela še en član Turbo Angelsov, temnolasi Aleš Vovk alias Raay, za katerega se že dolgo šušlja, da je osvojil Marjetkino srce. A "parček" je glede ljubezni skrivnosten. "O tem ne bom govorila," je (skoraj) potrdila govorice mična plavolasa Štajerka, ki velja za zelo zgovorno in razigrano dekle. Družbo na počitnicah nekje ob toplem morju jima dela tudi Manca Špik s fantom. Dva parčka, kot kaže, torej ...

Skladba opozarja na notranje vrednote
Na MMC-ju smo "angelčke" zmotili iz drugega razloga, saj je v ponedeljek na radijske postaje prišla tudi slovenska različica njihove pesmi Riba ribi grize rep, s katero so - s hrvaškim besedilom - julija slavili na festivalu Marko Polo na Korčuli. Zanimalo nas je, kdo je "riba" in kdo "rep" v pesmi, gre za žgečkljive besede v slogu "liži, liži, sladoled" ali "greva v gmajno"?

Marjetka je odgovorila: "Ne, ne, ničesar žgečkljivega ne boste našli v teh besedah, saj Turbo Angels ne delamo samo tovrstnih pesmi. V resnici je zelo sporočilna pesem, govori o notranjih vrednotah, o tem, da dekleta ne 'padamo na 'pleh', ampak je pomembna le prava ljubezen."

Niso prenehali biti "turbo"
Videpospota za skladbo še niso posneli, na televizijskih ekranih pa jo bo mogoče slišati naslednji teden v oddaji Na zdravje na TV Slovenija. Marjetka je še dodala, da so vedno krmarili med turbo- in popglasbo, v zadnjem času so še razširili repertoar in priložnosti primerno v roke vzamejo harmoniko, spet drugič zapojejo kakšno balado.

A. P.