Joe Satriani v Ljubljano prihaja s svojo skupino. Foto: Organizator
Joe Satriani v Ljubljano prihaja s svojo skupino. Foto: Organizator

Sodeloval je z Mickom Jaggerjem na njegovi prvi soloturneji, z Deep Purple in številnimi drugimi. Po izidu nekaj vrhunskih albumov se je leta 1996 prvič podal na turnejo v zasedbi G3, ki je požela velikanski uspeh po vsem svetu, videli pa smo jo tudi v Ljubljani.
Po prodanih več kot 10 milijonih albumov, 15 nominacijah za grammyje in neštetetih nagradah 54-letni Satriani še vedno premika meje sodobne kitarske rockglasbe, so sporočili organizatorji ljubljanskega koncerta.
Učil tudi Kirka Hammetta
V Westburyju (New York) rojeni Satriani je kitaro začel igrati pri 14 letih, študiral pa z dvema mojstroma modrnega džeza, kitaristom Billyjem Bauerjem in pianistom/skladateljem Lennijem Tristanom. Po selitvi v Berkley v Kaliforniji je delal kot učitelj kitare, med njegovimi najbolj znanimi učenci pa so bili David Bryson (Counting Crows), Kirk Hammett (Metallica) in Larry LaLonde (Primus).
Leta 1984 je Joe Satriani izdal istoimensko malo ploščo s petimi skladbami in naslednje leto končal svoj prvi album Not Of This Earth. Leta 1987 je izšel že drugi Satrianijev album Surfing With The Alien, ki je postal svetovni fenomen s prodajo več kot milijona izvodov samo v ZDA.
Novi uspehi s Chickenfoot
Vsaka naslednja Satrianijeva izdaja je bila deležna velike pozornosti tako glede na prodajanost kot kritike. Leta 1988 ga je Mick Jagger povabil na svojo prvo samostojno turnejo brez Rolling Stonesov. Leta 1994 je Satriani za evropsko in japonsko turnejo Deep Purple prevzel mesto glavnega kitarista v skupini. Leta 1996 je turnejo skupine G3, v okviru katere so nastopali Joe Satriani, Steve Vai in Eric Johnson, videlo več kot 90.000 poslušalcev.

Leta 2009 se je Satriani združil s Sammyjem Hagarjem in Michaelom Anthonyjem (Van Halen) ter Chadom Smithom iz skupine Red Hot Chili Peppers in z njimi ustanovil skupino Chickenfoot. Prvi album te zasedbe je postal mednarodno uspešen, prejeli pa so zlate nagrade v ZDA, Kanadi in Evropi, poleg tega pa so jih v reviji Classic Rock Magazine razglasili za najboljšo novo skupino leta 2009.
Koncert 10. 11. se bo začel ob 20.00, vstopnice pa stanejo 34 evrov za tribune in 39 evrov za parter.