Il Divo čaka 16. decembra prvi koncert v Puerto Ricu. Foto: Menart
Il Divo čaka 16. decembra prvi koncert v Puerto Ricu. Foto: Menart

Čeprav se je 5. julija po šestih mesecih, 76 koncertih v tridesetih državah uradno končala njihova aktualna svetovna turneja, fantje niso mirovali. V začetku septembra so v Angliji izdali uradno avtobiografijo z naslovom Il Divo - Our Music, Our Journey, Our Words. Ta je v prvem tednu prodaje že dosegla 8. mesto med najbolje prodajanimi novimi neleposlovnimi knjigami.

Novembra se je kvartet na povabilo Giorgia Armanija odpravili v Tokio, kjer so nastopili na ekskluzivnem modno-glasbenem večeru v počastitev 20 let delovanja Armanija na Japonskem. Sebastien je na avkciji prodal svoj desni čevelj. Ideja o prodaji se jim je porodila po koncertu v Zurichu, kjer mu je levega ukradel goreči pristaš. Avkcija je bila zaključena 29. novembra, kupec pa je za desni čevelj odštel kar 6.889,23 evra. Denar je pripadel Sebastienovi matični dobrodelni organizaciji AMTM, kjer zbirajo sredstva za revne ženske in otroke iz Nepala.

29. novembra so bili Il Divo povabljeni v Moskvo, kjer so nastopili na tamkajšnjem edinem koncertu, sicer posvečenemu vsem moskovskim otrokom. Ne manjka pa jim načrtov za naprej. 16. decembra jih čaka nasploh prvi koncert v Puerto Ricu, 30. maja 2008 pa naj bi se kot ekskluzivni gostje pojavili na koncertu Celine Dion v Dublinu in pospremili njeno "Taking Chances" turnejo.