Tide so lahko poslušali tudi obiskovalci Exit festivala. Foto: KURZ ROCK VIBE/Luka Kaše
Tide so lahko poslušali tudi obiskovalci Exit festivala. Foto: KURZ ROCK VIBE/Luka Kaše

Slovenski rockerji naj bi na oder stopili ob 20.00, torej neposredno pred nastopom zasedbe Iron Maiden in takoj po nastopu stalnih spremljevalcev njihove poletne turneje, skupine Lauren Harris.

Predstavitev novega gradiva
Na velikem koncertu imajo Tide na voljo 40 minut, za katere obljubljajo, da jih bodo s pridom izkoristili. Na nastopu bodo med drugim predstavili nekaj skladb, ki jih že nekaj časa pridno pripravljajo, novo gradivo pa nameravajo posneti čez poletje.

"V izjemno veselje in čast nam je nastopati s skupino Iron Maidem, ki so heroji skoraj vsakega kitarskega benda na planetu. To je naš največji koncert do zdaj in tako kot vedno bomo tudi tokrat dali vse od sebe. Hvaležni smo skupini Iron Maiden za to priložnost, pričakujemo pa predvsem dober žur in pravo rockersko vzdušje", so ob povabilu povedali člani skupine Tide.

Tide so slovensko javnost nase opozorili s prvencem Seven Days, na katerem so do zdaj tri single pospremili tudi z videospoti Release My Gun, Evolution in Brain Damage. Do zdaj je bilo fantom mogoče prisluhniti na vrsti festivalov, kot so Lent fest, Njoki summer fest, Rock Otočec, Zmaj Ma Mlade, Dan Mladosti in Grand Rock Sevnica, nastopili pa so tudi na Exit festivalu in na krajši srbski klubski turneji.