Udarna člana zasedbe Kingston Reno in Dare sta bila spet dobro razpoložena. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Udarna člana zasedbe Kingston Reno in Dare sta bila spet dobro razpoložena. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Lepa služba, ko greš na Kreto in imaš z odra takšen razgled ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kingstoni za MMC

Idrijska skupina je od leta 1994 izdala šest plošč, od katerih so tri dosegle zlato naklado, kar tri pa so postale platinaste. Ob začetku meteorološkega poletja, ko temperature še niso prav visoke, smo s pevcem Renom in avtorjem večine pesmi Daretom Kauričem za uvod klepetali o vremenu.

Fanta, kaj se dogaja, ni še pravega poletja?
Dare: Kako ne, saj imava sončna očala ...
Reno: Je že bilo in še bo, zdaj je samo malo zatišja.

Slovenci pogosto poletje povezujemo s Kingstoni, ker ste naredili že toliko poletnih uspešnic. Kaj pripravljate za letos?
Reno: Letošnje poletje je v znamenju singla Čist en mejhn radio z zadnje plošče Tropikana klub.

Dare: Poletje bo polno koncertov in nastopov. Je pa res, kot pravite, da Kingstone vedno vsi povezujejo s poletjem, ker vedno uporavljamo poletne ritme, malo skaja, reaggaeja, popa, skratka vesele, sproščene ritme.

Je užitek, ko se sprehodiš po plaži in tam predvajajo kakšno vašo uspešnico?
Reno: Sigurno. To se pogosto dogaja. Pa tudi koncerti, ki jih imamo na obali, so nekaj, kar nam zelo leži. Koncerti na prostem ... Sonce, zabava na plaži ...
Dare: Zato si tudi poletje vedno podaljšamo in gremo konec septembra zabavat absolvente na Kreto.

So študentje vaša ciljna publika?
Smo bend, ki se lahko prilagodi vsakemu položaju. Najbolje se pa res počutimo na študentskih zabavah. Tam je pravo koncertno vzdušje, publika prava.

Reno: Tam uporabimo vse svoje animacijske točke. Ob naših hitih publika začuti, da lahko sodeluje z nami. Vedno je pripravljena za razne animacijske trike.

Tudi dekleta so verjetno zelo vroča na teh absolventskih izletih, kajne?
Koncerti na absolventu se vedno dogajajo med 2. in 3. uro popoldne. Tam je vročina, sigurno okrog 30 stopinj. Seveda ne gre drugače, kot da si v kopalkah.

Čist en majhen radio je vaš zadnji singel. Je na naših radijskih postajah dovolj ali 'čist en mejhn' slovenske glasbe?
Dare: Mi se ne pritožujemo, je pa res, da se slovenska glasba manj vrti, kar je žalostno. Ker je prodaja plošč nizka, je nekakšen kazalnik popularnosti res predvajanje na radiu. Na koncertu se potem vidi odziv, ko publika pozna tvoje pesmi.

Petnajst let ste že skupaj. Ste se drug drugega že nasitili?
Reno: Mislim, da smo ekipa, ki dobro dela skupaj, znamo pa se tudi, v narekovajih, skregati. Ampak to so pozitivne stvari, da se iz tega nekaj naučimo. Dobro se poznamo in mislim, da bomo še nekaj časa skupaj.

Dare: Dokler bomo našli motivacijske elemente, ne bo težav. Noben komad ni tak kot na plošči. Vedno kaj spremenimo, odvzamemo ali dodamo. To nas dodatno motivira. Bomo še kar nekaj časa vztrajali!

T. O.

Kingstoni za MMC