Plan B je kot eden izmed najbolj vročih izvajalcev ta hip pred kratkim nastopil na podelitvi evropskih nagrad MTV-ja. Foto: EPA
Plan B je kot eden izmed najbolj vročih izvajalcev ta hip pred kratkim nastopil na podelitvi evropskih nagrad MTV-ja. Foto: EPA

Glasbena trilogija, ki so jo uvedli Florence and the Machine in nadgradili Gossip, se bo torej sklenila z nastopom londonskega "multipraktika" - raperja, pevca in igralca. Britanski pevec, raper, igralec in režiser s pravim imenom Ben Drew v Ljubljano oz. Kino Šiška prihaja 19. februarja, vstopnice pa bodo na prodaj od srede.

Ben Drew, bolje znan kot Plan B, je svetu postal znan po izidu kritiško priznane prve plošče Who Needs Actions When You Got Words, ko so ga razglasili za britanskega Eminema. Pozneje se je z najnovejšo ploščo The Defamation of Strickland Banks podal bolj v vode soula in nanizal številne uspešnice - She Said in Stay Too Long.

Med drugim tudi igralec in režiser
Poskusil se je tudi kot igralec in zaigral ob boku Michaelu Cainu v filmu Harry Brown, nato pa še kot režiser - svoj filmski prvenec je posnel pred kratkim. "Sem režiser, a ustvarjam filme skozi svojo glasbo – to so filmi za slepe. Samo zaprite oči in poslušajte zgodbo," je Ben opisal svoj zadnji album The Defamation of Strickland Banks. Drew ob tem še pravi, da njegova najnovejša stvaritev ni samo glasbeni album, temveč zgodba, ki jo pripoveduje v besedilih, zvoku in videospotih pesmi.

Za pokušino vam ponujamo še nekaj videospotov omenjenega izvajalca.

She Said

The Recluse
Prayin'