Šved zase pravi, da bi bil kmet, če ne bi bil glasbenik, saj je pokrajina, od koder prihaja, znana po čudoviti naravi. Foto: dancerepublic
Šved zase pravi, da bi bil kmet, če ne bi bil glasbenik, saj je pokrajina, od koder prihaja, znana po čudoviti naravi. Foto: dancerepublic

Na štirih velikih plesiščih na Gospodarskem razstavišču bo za osemurni program poskrbelo kar 12 mojstrov miksanja. Za ritme housea bo skrbel najbolj vroč švedski didžej ta hip. Axwell združuje deep, funky in acid house, sodeloval pa je z zvezdniki, kot so Moby, Deep Dish, Madonna, Nelly Furtado, Cyndi Lauper in drugimi.

Skladbi, ki so mu med navdušenci housea zagotovile slavo, sta Feel the Vibe in Wach the Sunrise. Na odru Land of Freedom bosta Axwellu družbo delala še DJ Angel ANX in DJ Dean Deen.

Trance bo imel glavno besedo na odru The Land of Mystery, kjer bo za plesne užitke poskrbela zasedba Above & Beyond, ki jo sestavljajo veliki trije: Jonathan Grant, Tony McGuinness in Paavo Siljamäki. Širši monožici so znani predvsem po predelavi Madonnine skladbe What It Feels Like for a Girl.

Da se bo tehno razlegal z območja Land of Dark, bodo poskrbeli didžej Murphy iz Brazilije, DJ Reaky, DJ Lexis in DJ Gumja. Četrti oder, Land of Dreams, bo namenjen vsem, ki imajo radi chill out. Tam bosta za razpoloženje skrbela DJ Blasch in Tempterzz. Poleg 36 ton zvočne opreme bo poskrbljeno tudi za oči, s 28 tonami vizualne opreme.

Above & Beyond - What It Feels Like for a Girl

Axwell - Wach the Sunrise