Šank Rock z novim singlom Ni Boga napovedujejo že 16 album v svoji skoraj tri desetletja dolgi karieri. Foto: Marko Ocepek/Hangar
Šank Rock z novim singlom Ni Boga napovedujejo že 16 album v svoji skoraj tri desetletja dolgi karieri. Foto: Marko Ocepek/Hangar
Šank Rock z novim singlom

Velenjska zasedba, ki se je pred šestimi leti ponovno vrnila na glasbene odre, je stalnica koncertnih prizorišč po vsej Sloveniji. Poleg koncertov ob koncih tedna pa te dni Matjaža Jelena, Cveta Polaka, Davorja Klariča, Rokija Petkoviča in Aleša Uranjeka zaposluje tudi promocija novega singla Ni Boga.

Skladba avtorja Rokija Petkoviča (besedilo je napisala njihova 'stalna' tekstopiska Bojana Uranjek, žena bobnarja Aleša) bo v začetku junija dobila še vizualno podobo. Singel pa po besedah Aleša Uranjeka napoveduje nov album, ki bo, "če bo šlo vse po sreči", izšel še do konca letošnjega leta.

Kratek klepet s Šank Rockom in premierno predstavitev skladbe Ni Boga si lahko ogledate v videu na desni.
Uranjek: Skladba ni ateistična
Sicer pa je Uranjek še pojasnil, da ne gre za "ateistično pesem", kot bi lahko sklepali po naslovu novega singla. "Gre za love song v tem času, ko dva iščeta svoj prostor pod soncem nekje, kjer je svet lepši," je pojasnil.

Pred skoraj štirimi leti, decembra 2005, se je za velenjske rockerje začelo novo obdobje. Skupini se je pridružil kitarist Roki Petkovič, ki je zamenjal dolgoletnega kitarista skupine Bora Zuljana. Roki je na albumu Senca sebe iz leta 2007 poleg kitarista tudi avtor številnih skladb.

A. M.

Šank Rock z novim singlom