Anja Križnik Tomažin je v spletnem klepetu razkrila tudi, zakaj se je odločila za dva priimka. Foto: MMC RTV SLO
Anja Križnik Tomažin je v spletnem klepetu razkrila tudi, zakaj se je odločila za dva priimka. Foto: MMC RTV SLO
Anja o svojem obisku Afrike

Razložila nam je, da je v okviru akcije obiskala Srednjeafriško republiko, kjer se je na lastne oči prepričala v "kakšni revščini in bedi živijo ti ljudje".

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Pojasnila je, da promovira projekt, v okviru katerega Pampers za vsak kupljen izdelek podari eno cepivo proti neonatalnemu tetanusu: "Cepljenje sem videla v živo, ko so cepili mame, nosečnice in otroke. Tetanus vsake 3 minute vzame življenje enega novorojenčka, s cepljenjem mame pa prenese imunost tudi na otroka v prvih dveh mesecih življenja. Največ otrok se okuži takoj ob porodu, saj ženske rojevanjo same doma ali pa v gozdu in prerežejo popkovino z rabljenim, nesteriliziranim nožem, ker drugega pač nimajo pri roki."

"O tej temi bi lahko pisala še in še, saj so me prizori v Afriki zelo pretresli," je v spletnem klepetu še dejala Anja. Pojasnila je, da je njena vloga pri projektu ta, da opiše, kaj je v Afriki videla, in na ta način prepriča ljudi, da darujejo.

"Kariera in otrok sploh nista težava"
Obenem se je razgovorila tudi o svoji karieri in tem, kako jo usklajuje z materinstvom: "Trudim se, da stlačim vse svoje obveznosti v urnik med pol deveto in četrto, ko je Lilu v vrtcu. Če imam večerno prireditev, je z očkom Matejem, če pa tudi on nima časa, pokličeva varuško ali pa mojo mamo." Kariera in otrok skupaj sploh nista težava, še pravi.

Več o Anjinih izkušnjah v Srednjeafriški republiki lahko vidite v videointervjuju na desni strani.

Anja je sicer še pojasnila, da bo TV za vedno ostala njena prva poklicna želja, oboževalcem pa je razkrila tudi, zakaj se je po poroki odločila za dva priimka: "Ker mi je lepo, da ima družina isti priimek. Ker pa sem se v Sloveniji uveljavila z dekliškim, sem obdržala tudi tega. Če ne bi bila v tem poslu, bi se odločila samo za moževega."

T. K.

Anja o svojem obisku Afrike