Člani zasedbe Bohem so začeli predstavitvene koncerte nove plošče. Foto: Domen Lombergar
Člani zasedbe Bohem so začeli predstavitvene koncerte nove plošče. Foto: Domen Lombergar

Prav danes bodo fantje in dekle nastopili v ljubljanskem Orto baru. Njihov menedžer Boris Furlan je za MMC povedal, da od novega albuma pričakujejo predvsem "več igranja". Po njegovih besedah je v Sloveniji težko prodreti: "Prepoznavni so le tisti, ki se enkrat na teden pojavljajo na televiziji, in to v primetimu." Po njegovih besedah je Slovenija kljub majhnosti precej razdeljena in težko je osvojiti vseslovensko občinstvo.

Na desni si oglejte videospot za pesem Romanca.

Kdo so Bohem?

Skupino Bohem sestavljajo Matic Jere, Marjan Kotnik, Manca Pinterič, Dejvi Kotar in Damir Pavlič. Leta 2004 so izdali album Življenje ni zločin, s katerim so postali širše znani. In kakšna je njihova glasba? Zaradi primesi godal, pevskega zbora in elektronike jo mnogi uvrščajo v pop-rock ali simfo-rock. Sami menijo, da je rdeča nit njihovih skladb rock, "z veseljem pa puščamo prostor različnim zvrstem glasbe".

V prihodnjih dneh boste izvedeli več o nastajanju albuma Manifest ljubezni in zasedbi Bohem.

Manifest ljubezni
Pred izidom drugega albuma Manifest ljubezni so izdali singel Romanca, ki so ga premierno predstavili prav na naši televiziji. Romanca je bila pri občinstvu dobro sprejeta, zato člani zasedbe upajo, da bo poslušalcem všeč celoten album.

A. M.