Bostonski terier je zelo redka pasma v Sloveniji, saj pri nas ni več kot 40 predstavnikov te pasme. Foto: Osebni arhiv Matica Jereta
Bostonski terier je zelo redka pasma v Sloveniji, saj pri nas ni več kot 40 predstavnikov te pasme. Foto: Osebni arhiv Matica Jereta
Matic Jere
Ko se Matic vrne domov, ga vedno čaka živahen pasji sprejem. Foto: Osebni arhiv Matica Jereta

Nadaljujemo predstavitev znanih Slovencev, ki jih razveseljujejo pasji kosmatinci. Po Alenki Godec so na vrsti Matic in njegovi dve psički, petletna Issa in štirimesečna Liu.

Neizmerno veselje ob prihodu domov
Bostonski terier je zelo redka pasma v Sloveniji, saj jih pri nas ni več kot 40 in jih je tudi zelo težko dobiti, pojasnjuje Matic, ki je Isso pred petimi leti kupil pri slovenski vzrediteljici, po Liu pa je moral v Zrenjanin v Srbiji, saj pri nas trenutno ni legel. "Ta pasma je primerna za družine, tudi za tiste, ki živijo v majhnih stanovanjih v blokih, potrebuje pa veliko pozornosti. Nikakor ni primerna za ljudi, ki so veliko odsotni," opozarja pevec skupine Bohem.

Za psički skrbita skupaj s partnerico Majo, ki z njima preživi še več časa kot Matic, ki je veliko odsoten zaradi najrazličnejših obveznosti. Nanjo sta zato tudi bolj navezani, vendar pa ob njegovem prihodu domov zavlada neizmerno veselje v hiši.

"Pes rabi pozornost in prisotnost"
Psički nista nikoli sami dlje kot osem ur. "Če je kdo odsoten več časa in za psa nima varstva, naj si raje kupi akvarij ali želve. Pes rabi pozornost in prisotnost," je prepričan Matic, ki pravi, da v primeru, ko sta s partnerico oba odsotna, na psički pazijo njuni starši ali kakšna Majina prijateljica.

Dodaja, da je zdaj, ko sta kupila še Liu, Issa postala veliko bolj vesela in se spet začela igrati. Tisti, ki mislijo, da je z dvema psoma veliko več dela kot z enim, se motijo, pravi. "Ven moraš peljati tako enega kot dva psa, malenkost več sicer zapraviš za hrano, je pa odlično, ko se ti ni treba vedno igrati s psom, saj se zdaj, ko sta dve, igrata kar sami. Vsak pes je srečen, če ima ob sebi še enega psa," je končal pevec skupine, ki je v začetku oktobra predstavila prvi singel v angleščini z naslovom Islands of people.