Tofu materiala za vice in aforizme ne bo zmanjkalo. Foto: MMC RTV SLO
Tofu materiala za vice in aforizme ne bo zmanjkalo. Foto: MMC RTV SLO
Petra Majdič
Petra Majdič je s svojim zdaj že legendarnim nastopom na letošnjih zimskih olimpijskih igrah in osvojenim bronom prav tako hvaležen 'material' za šaljive zapise. Foto: MMC RTV SLO
Chuck Norris
Neustavljivi Chick Norris ima celo posebno spletno stran s šaljivimi zapisi. Foto: EPA

Verjetno je tudi vaš e-nabiralnik kmalu po določenem dogodku ali aferi poln elektronskih sporočil z različnimi šalami in drugimi "pogruntavščinami" na račun glavnih akterjev. Kot je za MMC povedal Tone Fornezzi Tof, je splet res poln različnih šal neznanih avtorjev, vendar gre "običajno za stare in delno predelane vice".

Ste tudi vi naleteli na kakšno dobro šalo na račun zadnjih dogodkov? Delite jih z drugimi uporabniki v spodnjih komentarjih!

Skrbi ga pomanjkanje političnih vicev
"Bolj me skrbi, da v Sloveniji med ljudstvom ne krožijo več znameniti politični vici, ki jih je bilo v bivši Jugi na pretek," pravi in dodaja, da so vici v času nekdanje skupne države Jugoslavije krožili še hitreje kot zdaj prek spleta. "Sistem od ust do ust je bil neverjetno razvejan. Je pa res, da so imeli nekateri preveč zagreti "vicmoharji" kar nekaj težav s takratno oblastjo. Žalostno je, da je satira v elektronskih medijih v Sloveniji skorajda izumrla. Razen Hribarja (Saša oz. oddaje Hri-bar, op. a. in) skoraj ni več nobenega. Naj pa povem, da je imel Moped show, ki je bil čista politična satira in sem za ga za Val 202 pisal 20 let, tudi po milijon poslušalcev," dodaja znani aforist, ki je še vedno dejaven na tem področju.

Prijatelj s početjem in z imenom odličen material za aforizme
In kako hitro po nekem dogodku nastane aforizem? "Skušam reagirati precej hitro, saj vsak teden pišem svoj Butik za Nedeljca," pravi in dodaja, da je poslanec Srečko Prijatelj, ki je osumljen storitve kaznivih dejanj izsiljevanja ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, "s svojim početjem in imenom sam po sebi ponujal obilo materiala za aforizme in šale."

Glede na to, da afer ne bo nikoli zmanjkalo, se Tofu za delo ni treba bati, pravkar pa piše scenarij za drugi del filma Butec in butec. "Glavni vlogi bosta imela Jožef Jerovšek in Jože Tanko. Dva nova strašna Jožeta!" v smehu dodaja Tof, ki nam je zaupal dva zapisa o poslancu Prijatelju, ki je v tem času pogosta tarča takšnih in drugačnih "vicmoharjev".

- "Si pa res srečko, če imaš prijatelja, ki ti mimogrede posodi 320.000 evrov!
- "Prijatelja spoznaš v nesreči, še posebej, če jo sam zakuha!"

Med brskanjem po spletu pa smo naleteli še na številne druge duhovite zapise, ki se nanašajo na različne politične dogodke, na našo olimpijsko zvezdnico Petro Majdič, na za Slovence zmagoslavno nogometno tekmo Slovenija: Rusija, ki je Sloveniji prinesla vozovnico za SP v nogometu v JAR-u ... Nič novega pa niso tudi šale na račun igralca Chucka Norrisa, ki muj je posvečena celo posebna spletna stran.

Vabljeni k branju!


- Kaj je ironija? Če Petro Majdič povabiš v oddajo As' ti tud not padu!
- Ko Chuck Norris ne zmore več, Petra Majdič vztraja!

- Karta do JAR 800 €, hotel v Capetownu 500 €, vstopnice 200 €! Zavedanje,da nas Hrvati gledajo doma iz kavča - neprecenljivo!
- Rusi do včeraj niso vedeli, kje (in kaj) je Slovenija. Danes si želijo, da sploh ne bi izvedeli!
- Pride Slovenec na hrvaško mejo, pa ga carinik vpraša: Kam pa vi, pa mu Slovenec odgovori: V Južno Afriko, pa vi?
- Kje je Rusija? Nikakor ne v Afriki.
- Hrvati menda razmišljajo o pripojitvi Kvarnerja k Sloveniji. Želijo namreč biti del nogometnega prvenstva v Afriki.
- Jutri se bo Slovenija zbudila v hladnem jutru. Zakaj? Rusi bodo zaprli plin!
- Od kod se najbolj splača leteti v JAR na SP? Iz Moskve ali Zagreba, ker od tam zanesljivo ne bo letel v JAR nihče .
- Po tekmi se Medvedjev hinavsko nasmehne Pahorju in mu reče: “Sem že poklical … zapiramo plin”, Pahor se reži in mu z nasmeškom na obrazu pove: “Briga nas za ta vaš plin, v Afriki je itak vroče.”

- Kako spoznaš prijatelja? V roki drži vrečko s 323.000 evri.

- Pred nekaj dnevi je Chucka Norrisa kobra ugriznila v nogo. Po nekaj dneh hudih bolečin ... je kobra umrla.
- Chuck Norris je mrtev že deset let. Ampak se mu smrt ne upa približati, da bi mu to povedala.
- Koliko sklec je naredil Chuck Norris? Vse!