Zasedba Sladcore ima gradivo za drugi album večinoma že pripravljen. Foto: Sladcore
Zasedba Sladcore ima gradivo za drugi album večinoma že pripravljen. Foto: Sladcore
Sladcore
Obisk so izkoristili tudi za ogled čudovite narave. Foto: Sladcore

Eva Hren, Blaž Grm, Marko Gregorič in Marko Boh so imeli čast nastopiti na 30. Shetland folk festivalu na Shetlandskih otokih. Kot je za MMC povedal Marko Boh, so imeli šest koncertov. "Zadnjega pred okoli 1.000 poslušalci. Odziv je bil bajen, koncerti so bili razprodani, zelo pozorno se je poslušalo, aplavzi so bili bučnejši, kot bi pričakoval po velikosti dvoran, in po koncertu so nas ljudje ustavljali celo na cesti in nam čestitali," je vtise nanizal Boh.

Med zverinsko zeleno travo, pečinami in galebi
Člani kolektiva Sladcore so si vzeli čas tudi za turistično pohajkovanje. "Naš rojak iz Srbije, ki tam živi že dalj časa, nas je popeljal po glavnem otoku. Nebo je stalno spreminjalo barve. Ko je bilo modro, je bila trava zverinsko zelena. V daljavi pečina z odprtino v obliki konjske glave. Galebi v vetru jadrajo kot postovke. Pokrajina iz Gospodarja prstanov. Magično," pravi Boh, ki je navdušen tudi nad gostoljubnostjo tamkajšnjih ljudi.

Odklenjena vrata in prijazni psi čuvaji
Evo, Blaža in oba Marka so sprejeli kot člane svoje družine. "Spali smo pri gostiteljih, ki so nam prepustili hladilnike in štedilnike v neomejeno uporabo. Vrata hiš so na Shetlandih ves čas odklenjena. Noben pes ni hud," pravi Marko in dodaja, da je bil obisk festivala tudi priložnost za sklenitev novih glasbenih poznanstev.

S 7. mestom so zadovoljni
Teh je bilo veliko, "z obeh strani Atlantika" in zdaj so v načrti že skupni projekti. Že pred odhodom na sever Britanskega kraljestva je prav Marko napovedal, da bodo Sladcorovci naredili "največji kažin od vpadov vikinških plemen v 9. stoletju". Zdaj pravi, da tolikšnega "kažina" vseeno ni bilo, so pa čisto zadovoljni s 7. mestom.

Drugi album večinoma že pripravljen
Po debitantskem albumu SLO za jeseni napovedujejo nov album. "Stvari so pravzaprav že narejene in smo jih kot promo dajali potencialnim agentom in organizatorjem festivalov, pričakujemo pa, da se bo novi program še dodelal tudi zaradi novih izkušenj in idej s Shetlandov. Sicer gre za drugi val ljudskih šlagerjev s še pogumnejšim pristopom žanrskega gnetenja," je še za MMC povedal Marko in dodal, da bo javnost o novih koncertih obveščena v kratkem.

Spodaj si lahko ogledate še nekaj utrinkov z obiska festivala na Shetlandskih otokih.