Vsi udeleženci teka so uživali v sončnem vremenu. Foto: MMC RTV SLO
Vsi udeleženci teka so uživali v sončnem vremenu. Foto: MMC RTV SLO
Znani obrazi v boj na smučeh

Udeležili so se namreč tradicionalnega smučarskega teka, že 18. po vrsti, letos je prišlo kar 70 znanih in manj znanih oseb iz sveta politike, diplomacije in gospodarstva. Prišel je tudi evropski poslanec Lojze Peterle in pa dva ministra, minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar in šolski minister Igor Lukšič. Prvi je zasedel osmo mesto, drugi pa dvanajsto.

V konkurenci tekmovalcev do 50 let je bil najboljši tržiški župan Borut Sajovic, na stopničke pa sta se uvrstila še Janez Slabe s kmetijskega ministrstva in predstavnik ruskega veleposlaništva Maksim Hrikunov. V kategoriji politikov nad 50 let so slavili nekdanji poslanci Janez Drobnič, Tomaž Štebe in Ignac Polajnar.

V konkurenci gospodarstvenic do 50 let je bila najhitrejša Nada Osovnikar, mati šprinterja Matica Osovnikarja, pri ženskah nad 50 let pa Božena Lipej z geodetskega zavoda. V moški konkurenci je med mlajšimi tekmovalci slavil Ivo Čarman, med starejšimi pa Brane Gričar. Tekmovanja so se udeležili tudi številni tuji diplomatski predstavniki, med njimi tudi nekdanji predstavnik Evropske komisije v Sloveniji Erwan Fouere, zdaj predstavnik komisije v Makedoniji, ob odsotnosti skandinavskih diplomatov pa je bila letos na Pokljuki najmočnejša zasedba veleposlaništva Ruske federacije.

Tekmovalce, gledalce in organizatorje pa je še bolj kot boj na smučeh navdušilo čudovito sončno vreme, ki je zasnežene pokljuške planjave spet spremenilo v idilično zimsko pravljico.

Znani obrazi v boj na smučeh