Letošnje Viktorje, ki jih bo Sašo izpustil, bosta vodila Slon in Sadež. Foto: MMC RTV SLO
Letošnje Viktorje, ki jih bo Sašo izpustil, bosta vodila Slon in Sadež. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Hribar
Pred časom sta z Marcelom Štefančičem zamenjala oddaji. Foto: MMC RTV SLO
Kdo je Saševa ljubezen?

Sašo Hribar je letos za viktorja nominiran v dveh kategorijah: za voditelja zabavne TV-oddaje in za radijsko osebnost, njegovo oddajo Hri-bar pa je akademija Viktor ob As ti tud not padu?! in NLP-ju uvrstila tudi med "top 3" zabavne tv-oddaje.

Viktorji - tekmovanje navijaših skupin
A Sašo je v pogovoru za MMC dejal, da ga te nagrade - podelili jih bodo v soboto, že dolgo ne zanimajo. "Ne vem, v katerih kategorijah sem nominiran, vem pa, da sem. Poklical me je urednik revije Stop in mi čestital. Ko me je vprašal, ali bom prišel na prireditev, sem rekel "ne". Me je vprašal, ali bom prišel pred Viktorji, sem rekel "ne". Me je vprašal, ali bom prišel vsaj na žurko, sem rekel "ne"," je bil odločen po koncu snemanja oddaje Hri-bar. "Viktorji so postali tekmovanje navijaških skupin oziroma tekma gledalcev in poslušalcev."

Med snemanjem je prišel mimo Tilen Artač, eden izmed imitatorjev v oddajah Radio Ga-Ga in Hri-bar. Sašo ga je objel in dejal: 'Napišite, da so ti fantje moja velika ljubezen. Želim jim, da bodo postali, če že niso, boljši od mene. Nikakor jim nisem konkurenca. Evolucija dela svoje ...

Nazadovanje namesto napredka
In zakaj trikratni "ne"? "Viktorje sem prerasel. S to današnjo srenjo se ne identificiram več. Kar se dogaja danes, ni nikakršen napredek od viktorjev v preteklosti, ampak velik korak nazaj. Razlog za to tiči v tem, da dokler ljudje določajo usodo drugih, je vse skupaj organizirano in gre po liniji 'dizastra'."

Če ste oddaji Radio Ga-Ga in Hri-bar zamudili ali se ob njih želite nasmejati še enkrat, jih poiščite v MMC-jevem Avdio/Videoarhivu.

Na Kranjčevo ne bo zavil ...
Za najboljšega voditelja zabavne oddaje je Sašo nominiran v družbi Lada Bizovičarja in Jurija Zrneca, za katera pa ne verjame, da bi ga kdaj povabila v svojo oddajo - in obratno. "Zakaj bi ju vabil v preteklost, kajti jaz sem po nekem prizvoku že v preteklosti. Pred njima je še veliko časa, naj onadva pač ustvarjata prihodnost. Sicer pa je tako, da komercialna televizija ne jemlje gostov z nacionalne. Oni varujejo svoje kadre tako, da ne vabijo drugih kadrov, in za svoje poskrbijo z dobro reklamo in promocijo. Pri nas je ravno nasprotno, ampak nacionalna TV ima pač svoje principe."

Večere preživlja ob nogometnih tekmah
Pa Saša kakšna oddaja sploh pritegne pred zaslone? "Na TV Slovenija gledam Lada Ambrožiča, oddajo Globus zaradi fenomenalne voditeljice in Odmeve - Slavka Bobovnika imam zelo rad. Drugače pa še National Geographic, pozno ponoči pa nogometne tekme, špansko in angleško ligo."

Anja Pavlič

Kdo je Saševa ljubezen?