Anđa Marić pravi, da je otrok Vzhodne Evrope. Foto: MMC RTV SLO
Anđa Marić pravi, da je otrok Vzhodne Evrope. Foto: MMC RTV SLO
Anđa Marić
Anđa obožuje svoje delo in ne skriva, da je rada v središču pozornosti. Foto: MMC RTV SLO

Uspeva pa mi z ljubeznijo in podporo družine. Mož ostane doma in čuva otroka in tudi jaz njega podpiram. Moj otrok ni ne prvi ne zadnji, ki se je rodil v cirkusu ...

Anđa o tem, kako ji uspeva usklajevati vse obveznosti
Anđa za MMC: Sem otrok Vzhodne Evrope

Anđa ima po mamini strani madžarske korenine, rodila se je v Zagrebu, ljubezen pa jo je pripeljala v Ljubljano, kjer si je ustvarila družino. Projekt Kisha Experience, v katerem sodelujejo glasbeniki s slovenskimi, srbskimi in ameriškimi koreninami (Janez Dovč, Marco Grabber, Robi Pikl, Davor Klarič, Jani Hace, Igor Matkovič in Sergej Runjelovič - Runjoe), bodo v Kinu Šiška predstavili 22. septembra.

Z Anđo smo se pogovarjali o glasbi, njeni ljubezni do Madžarske, Slovenije, za konec pa nam je še zaupala recept za njen privlačen videz. Pri tem je imel namreč odločilno vlogo Arnold Schwarzenegger. Zakaj, izveste v intervjuju ...


Vaš projekt Kisha je, lahko bi rekli, večkulturni. Člani prihajate iz različnih držav. Kako je to vplivalo na sam projekt?
Vsak je prinesel nekaj svojega, nekaj kar je on, neke svoje korenine. Kisha je zato posebna.

Za projekt ste črpali tudi pri madžarskih pesnikih. Kako je nastajal, od same ideje do uresničitve?
Z Marcom Grabberjem sva delala neke druge projekte. Potem sem spoznala, slišala Janeza Dovča in znorela. Šla sem do njega in mu rekla, da bova igrala skupaj. 'Kaj, kdo si ti,' mi je rekel, vendar sem mu dejala, naj ne skrbi. Nekega dne smo ga povabili v Istro, kjer ima Marco studio. Ob dobri hrani, vinu smo smo nekaj poskušali. Ko so oni igrali, sem začela peti v madžarščini. Bilo nam je všeč in tako smo tisti konec tedna posneli prve tri pesmi, nakar smo se odločili, da bo celoten projekt - za našo dušo - v madžarščini. Izkazalo se je, da je to naš največji projekt, ki so ga prepoznali tudi Madžari. Tako so se mi uresničile sanje. Vedno sem želela postati zvezda, kjer je 10 milijonov ljudi. Želela sem si, da bi lahko živela od glasbe, in upam, da se mi bo želja zdaj uresničila.

Imate madžarske korenine, kjer ste tudi preživljali otroštvo. Kakšen pečat je na vas pustila ta dežela?
Zelo velik. Mama namreč ni znala hrvaško in vse pravljice, plošče sem poslušala v madžarščini. Všeč mi je njihova melanholija, ki se jo izrecno sliši tudi v Kishi. Všeč mi je, da imajo njihovi predori na koncu vedno luč. Madžarskega pesnika Adya Endreja sem uporabila, ker mi je blizu. Privlačili sta ga smrt in bolezen, vendar je bilo na koncu vedno upanje. Sprva sem se bala odzivov na Madžarskem, ker njegove pesmi še niso bile uglasbene, vendar nam je uspelo.

Celoten videointervju, kjer se je Anđa razgovorila tudi o pisanju kolumn, si lahko ogledate na desni.
Ljubezen vas je pripeljala v Slovenijo. Se tu počutite doma?
Ja, Ljubljana, Slovenija je moj dom. Dom je, kjer je srce, in tu živi moja družina. Sem otrok Vzhodne Evrope, tudi Zagreb, Hrvaška in Madžarska so moj dom. Ljudje moramo biti ponosni na to, kar smo. Vedno sem bila ponosna na svoje korenine. Človek, ki se je sramoval svojih korenin, je Michael Jackson. Obožujem ga, ampak to, da ni hotel biti črnec, mi je ...

Poleg tega, da se ukvarjate z glasbo, ste tudi manekenka, kolumnistka, voditeljica, žena in mama. Kako vam uspe vse skupaj uskaditi? V kateri vlogi se najbolje počutite?
Sem hiperaktivna. To je edina resnica, moram delati sto stvari naenkrat. Gre za odlike zabavljača. Človek, ki dela na odru, mora znati vse. Ljubim svoje delo in priznam, da sem rada v središču pozornosti. To je pač odlika ljudi v šovbiznisu. Uspeva pa mi z ljubeznijo in podporo družine. Mož ostane doma in čuva otroka ter tudi jaz njega podpiram. Moj otrok ni ne prvi ne zadnji, ki se je rodil v cirkusu ... Najraje sem na odru. Želim si biti superuspešna estradna umetnica (smeh).

Videti ste odlično. Kako skrbite za svoj videz?
Ves čas tečem, ker vedno zamujam. Življenje mi je, ko mi je bilo 16 let, spremenil Arnold Schwarzenegger, ker je revolucionaliziral fitnes s tem, da je mislil na mišico, za katero dela. Nisem bila v telovadnici že od nekdaj, ampak mislim na svoje telo, na primer ko opravljam gospodinjska opravila. Druga stvar pa je, da jem večkrat, ampak malo. Pojem pol hamburgerja, nato pa čez dve uri burek.

Uspeva pa mi z ljubeznijo in podporo družine. Mož ostane doma in čuva otroka in tudi jaz njega podpiram. Moj otrok ni ne prvi ne zadnji, ki se je rodil v cirkusu ...

Anđa o tem, kako ji uspeva usklajevati vse obveznosti
Anđa za MMC: Sem otrok Vzhodne Evrope