Foto:
Foto:
Karmen Stavec
Njena oprava na odru Eme, ki je dvignila marsikatero obrv. Karmen nam je razložila, kaj so tam počeli škornji. Foto: MMC RTV SLO
Kaj so počeli škornji na Karmen Stavec?

Karmen smo ujeli po njenem nastopu v torkovi Piramidi, na pogovor z njo pa smo morali malo počakati, saj jo je eden izmed obiskovalcev kar nekaj minut zasipaval s komplimenti na račun njenega videza in vprašanji o njenem delu, ona pa mu je vljudno in potrpežljivo odgovarjala.

Veliko ljudi ni razumelo, zakaj sem nosila škornje, ne pa lepih salonarjev. Besedilo pesmi je, bom rekla, emancipirano. Zato sem hotela dodati celotni svoji opravi malo bojevitosti in so se mi zdeli škornji zato primernejši," nam je pojasnila Karmen.

"Ne smeš biti žrtev mode!"
Zanimalo nas je tudi, v kolikšni meri Karmen sledi modnim smernicam. "Redno jih spremljam, prav upoštevam pa ravno ne, nisem namreč ravno XS-velikost ženske. Te stvari, ki jih vidimo na modnih pistah, ne gredo na mojo postavo. Ne smeš postati žrtev mode in nase navleči prav vsega, kar je modno, če si potem videti kot krvavica!", je menila. "Od vseh teh stvari, ki ti jih ponujajo modni oblikovalci, moraš pač najti tisto, kar ti pristoji, tisto, kar pristoji tudi tvojemu značaju," je zaključila.

Ljubi belo in črno
Karmen je priznala, da se sama rada poigra z različnimi slogi in načini oblačenja. "Prav to je prednost žensk, da se lahko poigravamo s tem in z načinom svojega izražanja prek obleke," je menila. Kljub prepričanju mnogih, ki Karmen pogosto opisujejo kot barbiko, nam je zatrdila, da roza barve sploh ne nosi. Pravi, da obožuje črno in belo, všeč ji je tudi rdeča. "Pogosto se odločam za odtenke, ki pristojijo mojim očem. Za bež, rjavo in tople barve," pravi.

Na glasbeno sceno se (še) ne vrača
Njena poslovna ljubezen je zdaj ni več glasba, temveč oblikovanje in prodaja nakita: "Rada to delam, uživam v tem. Mi jemlje zelo veliko časa, energije in bi rada vse kar imam na tem področju investirala v to, saj se mi res zdi, da je to moja prihodnost." Čeprav so zaradi nastopa na letošnjem izboru za slovenskega potnika na evrovizijo mnogi Slovenci pomislili, da se Karmen Stavec zdaj vrača na glasbenco sceno, je v pogovoru za MMC to zanikala. "Ne, mislim, da se z glasbo profesionalno ne bom nikoli več ukvarjala. Mogoče samo, če se mi bo kdaj zazdelo, da imam spet kaj pokazati," je zmajala z glavo.

Tudi v priloženem videoposnetku si lahko ogledate, kaj nam je Karmen povedala o škornjih, modnih smernicah, barvah ...

Tina Hacler

Kaj so počeli škornji na Karmen Stavec?