Najbolj zapeljiva v bikiniju je Portoričanka. Foto: Miss World
Najbolj zapeljiva v bikiniju je Portoričanka. Foto: Miss World

Le še nekaj dni bo krono najlepše nosila lanskoletna zmagovalka Kaiane Aldorino. Katera izmed 120 lepotic z vsega sveta bo 30. oktobra uspela prepričati žirijo?

Stopničko bližje laskavemu nazivu je že nekaj deklet, ki so s svojimi talenti zmagala na različnih tekmovanjih. Ena izmed finalistk je mis Portorika Yara Lasanta, ki je zahvaljujoč svoji popolni postavi osvojila naziv mis bikinija. Na drugo mesto se je uvrstila mis ZDA Alexandria Mills, na tretje pa mis Norveške Mariann Birkedal.

Izboru za najbolj zapeljivo v bikinju je po dnevu sproščanja na golfišču sledil izbor, na katerem so dekleta preizkusila svoje atletske sposobnosti. Po celodnevnih športnih aktivnostih se je izkazalo, da je v najboljši formi mis Severne Irske Lori Moore. Zmaga v kategoriji mis športa se je za las izmuznila slovaški misici Marini Georgievovi, tretje mesto pa je tudi tokrat zasedla norveška misica. Ta si je na koncu le priborila vstopnico za finale, saj se je končno povzpela na sam vrh v tekmovanju za mis topmodel. Norvežanki sledita ruska lepotica Irina Šaripova in ameriška misica Alexandria Mills.

Do slavnostne prireditve, ki naj bi bila po besedah organizatorjev največja v 60-letni zgodovini izbora za mis sveta, bodo izbrali še lepotico z največ talenta ter mis lepote z namenom.