Dr. Fabjan Voduškova nam je namesto svoje fotografije poslala kar posnetek ultrazvoka svojega sina, ki je zdaj star pet let. Foto: RTV SLO
Dr. Fabjan Voduškova nam je namesto svoje fotografije poslala kar posnetek ultrazvoka svojega sina, ki je zdaj star pet let. Foto: RTV SLO

Zaposlena je na kliničnem oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike v Ljubljani. Specializacijo je opravila na Ginekološki kliniki v Ljubljani po izobraževanju v Kliničnem centru Ljubljana, na Onkološkem inštitutu in Splošni bolnišnici Novo mesto.

Poleg rednega zdravljenja stanj s področja porodništva in ginekologije se intenzivneje ukvarja s perinatalno medicino, ki vključuje ultrazvočno diagnostiko, presejane teste za odkrivanje kromosomskih nepravilnosti in drugih bolezenskih stanj v nosečnosti ter vodenje normalne nosečnosti in poroda.

Ob strokovnem delu, ki je neposredno povezano s porajajočim se življenjem, nikoli ne pozabi na potrebe "moderne" ženske. Danes ženske zanimajo tudi nekoliko drugačni pogledi na stvari in odločitve, ki jih neposredno zadevajo, ter želijo biti vedno natančno in razumljivo obveščene o svojem stanju ali bolezni.

Z veseljem vam bo pomagala razjasniti kakšno dilemo ali skrb, prosi pa, da v svojih vprašanjih posredujete čim več podatkov o svoji težavi (starost, uporaba hormonskih pripravkov, natančen opis težave, morebitna predhodna zdravljenja, višina nosečnosti …), da bodo lahko njeni odgovori čim bolj izčrpni in da vam bodo resnično v pomoč.