S čim paglavce hraniti, da se bodo iz njih razvile žabe? Foto:
S čim paglavce hraniti, da se bodo iz njih razvile žabe? Foto:

Njihove glave (brez repkov) so velike približno pol centimetra.


Paglavce je najlaže gojiti v primerni posodi (akvarij, plastična posoda ...), vedno pa potrebujejo svežo in čisto vodo. Če uporabljate vodovodno vodo, je nikoli ne uporabite takoj, pač pa jo pustite stati vsaj 5-7 dni na sončni svetlobi, da klor izhlapi, ali pa si pomagajte z enim izmd številnih pripravkov za odstranjevanje klora iz vode, ki jih dobite v vseh bolje založenih trgovinah za živali.

Mladim paglavcem lahko dajete solato, ki jo prevrete in osušite. Narezano na drobne kose lahko zamrznete. Vsakih nekaj dni z njo nahranite paglavce. Dajte pa jim le toliko hrane, kolikor je pojedo v kratkem času, saj ostanki onesnažujejo vodo.

Razvoj paglavcev v odrasle žabe lahko traja 6-12 tednov in več, odvisno tudi od temperature (pri nižjih temperaturah običajno traja dlje) in pa seveda od vrste žabe. Ko paglavcem začnejo rasti noge, jim morate omogočiti podporo v obliki plavajočih listov, vejic ali kamnov, na katerih lahko počivajo.

Ko paglavci malce zrastejo (6-9 tednov), jim lahko ponudite različne manjše žuželke, kot so ličinke komarjev trzač in jih dobite tudi v trgovinah za živali, kjer jih prodajajo kot hrano za ribe. Pozneje, ko so paglavci že precej večji (12 tednov in več), pa jim lahko ponudite večje žuželke, kot so črički in ličinke mokarjev.