Za ali proti? Proti ali za? Najprej je treba vedeti, kaj je za nas najbolje. Foto:
Za ali proti? Proti ali za? Najprej je treba vedeti, kaj je za nas najbolje. Foto:

In to pri vseh, malih in banalnih stvareh pa tja do velikih in odločilnih ...


Nikoli ni pol naše duše za katero koli stvar in pol proti kateri koli stvari. Navadno je duša za in ego proti ali pa obratno. Za našo dušo je dobro, da se gibljemo, našemu egu (npr. lenobi) pa to ne ustreza. Za naš ego je dobro, da se nekomu smilimo ali nas nekdo razvaja, naši duši pa to ne koristi, ker to upočasnjuje naš razvoj ipd.

Spoštovana bralka, kadar smo razdvojeni, je torej najpomembneje vedeti, kaj je za nas, za našo dušo, dobro in koristno. Zato potrebujemo čim več življenjske modrosti. Ko spoznamo neko resnico in jo resnično sprejmemo, takrat se dvomi popolnoma izgubijo. V sebi čutimo, kaj je tisto prav za nas.

Potem nastane "le" še težava, ker tisto, kar je za nas dobro, ponavadi težko naredimo oziroma uresničimo. Za to potrebujemo namreč veliko energije, da premagamo tisti del sebe – t. i. ego – to je skupek starih sporočil in vzorcev v nas, ki nam želijo škoditi.

Za več modrosti in energije kliknite še na spletno stran www.modrost.si, kjer boste našli naslov svetovalke, ki vam lahko pomaga tudi osebno.