Posledice za turizem bodo hude

Poplave so prizadele tudi turizem, škoda bo po predvidevanjih milijonska. Najbolj prizadeti ponudniki turističnih storitev se zavedajo, da bo okrevanje dolgotrajno in finančno zahtevno. Tako upajo, da jim bo na pomoč priskočila tudi država – veliko si obetajo od operativnega sestanka na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, kjer bodo tudi predstavniki turistično-gostinske zbornice. Tega so sklicali za sredo, 16. avgusta.

Mozirje. Foto: Policija
Mozirje. Foto: Policija

"V občini Solčava in občini Luče so sprejeli odredbo o zaprtju nastanitvenih objektov, ker v tem trenutku tam ni varno oziroma na tem območju turistom ne morejo zagotoviti udobnega bivanja," je povedala Maja Ratej z razvojne agencije savinjsko-šaleške regije.

Po njenih besedah so nekoliko nižje razmere že nekoliko drugačne. "Dobra novica je recimo, da med večjimi ponudniki obratuje Hotel Golte, delo nadaljuje tudi Forest Camping v Mozirju," je še dejala Ratej.

Slovenska turistična organizacija na spletni strani slovenia.info sproti objavlja aktualne in verodostojne informacije za turiste, poudarja pa, da večina nastanitev v Sloveniji še vedno deluje normalno.