Gneča zaradi odpovedi poletov. Foto: Reuters
Gneča zaradi odpovedi poletov. Foto: Reuters

Osrednji del Nemčije je v sredo zajelo močno deževje z nevihtami, ki je ponekod povzročilo poplave. Na letališču v Frankfurtu je do večera zalilo pristajalno stezo, zaradi česar se potniki niso mogli izkrcati iz letal, ki so pristala, poroča Deutsche Welle.

Operacije na najpomembnejšem letališču v Nemčiji so bile zaradi poplav prekinjene za skoraj dve uri. Do 23. ure, ko običajno na frankfurtskem letališču do jutra prekinejo vzlete in pristanke, so odpovedali 70 poletov. Prav tako so morali na druga letališča preusmeriti 23 poletov. Skupno je bilo prizadetih okoli tisoč potnikov.

Močno deževje je sicer bilo napovedano, nemška vremenska služba je za zvezno deželo Hesse tudi izdala opozorilo. Med 20. in 23. uro je ponekod padlo do 60 litrov dežja na kvadratni meter, vremenoslovci pa so v eni uri našteli 25.000 strel.

Podobne, a nekoliko manj intenzivne padavine pričakujejo tudi danes. Upravljavci so zaradi motenj in gneče vse potnike pozvali, naj na letališče pridejo najmanj dve uri in pol pred načrtovanim letom. "Zaradi včerajšnjega ekstremnega vremena bo ves dan spremenjen urnik poletov," so še opozorili.