Tamkajšnji avtokamp se za dva dni spremeni v pravo motoristično naselje. Foto: MMC RTV SLO
Tamkajšnji avtokamp se za dva dni spremeni v pravo motoristično naselje. Foto: MMC RTV SLO
Staaari rokeri 2010, Umag
Pred oder so največ ljudi privabili LET3. Foto: MMC RTV SLO

Drugi konec tedna v maju je bil letos že devetič rezerviran za motoristični zbor motokluba Staaari rokeri. Res je, da imajo člani tega kluba rahlo prednost pred drugimi motorističnimi kolegi, saj v pravo motoristično naselje za konec tedna spremenijo kar tamkajšnji avtokamp.

Zaradi slabe vremenske napovedi v Sloveniji je kar nekaj slovenskih motoristov odpotovalo proti jugu, vendar se tudi pri naših sosedih živo srebro ni uspelo povzpeti na kakšne pomladanske, kaj šele poletne temperature.

Kljub neobetavni vremenski napovedi so organizatorji tudi letos pripravili dober program. V petek so na velikem odru (z odličnim ozvočenjem, ki se ga ne bi sramovala marsikatera skupina) nastopili Confusion band, Cactus Jack, LET3, "krotilci plamenov" Tanzelaria, Razvaline in skupina Emina & White Thunders.

Med naštetimi so največ gibanja željnih obiskovalcev pred oder pritegnili reški rockveterani LET3, ki pa tokrat niso bili preveč provokativni, saj so v svojih bleščečih opravah obiskovalcem omogočili pogled "le" na njihove že večkrat videne zadnje plati.

Najvztrajnejših dež ni pregnal
Najvztrajnejši so druženje kljub dežju (deževati je začelo že v zgodnjih sobotnih jutranjih urah) nadaljevali tudi še v soboto. Program je bil vsekakor obetaven. Poleg panoramske vožnje so organizatorji pripravili tudi motoigre, na odru pa so se poleg nekaterih petkovih skupin razgreli še Baton Rogue Morgue, finska skupina, ki se ponaša z naslovom najboljše evropske "heavymetal" skupine leta 2009, in menda najboljši posnemovalci Rolling Stonesov, Not the Rolling Stones iz Londona.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov z motozbora v Umagu.