Foto:
Foto:
Vsak gost je oblačila pospravil v svojo vrečko.
Nudisti iz ZDA veliko počitnikujejo tudi v mehiških nudističnih hotelih.

Srajce, krila, hlače, nogavice in spodnje perilo so zložili vsak v svojo plastično vrečko, saj so prišli na "golo" večerjo, ki jo v restavraciji prirejajo enkrat mesečno.

Z organizacijo tovrstnih dogodkov je v New Yorku začela skupina newyorških nudistov, ki so si zaželeli nekaj bolj elegantnega. Dovolj jim je bilo skrivanja ob zapuščenih delih obale in v gozdovih ob samotnih jezerih.

Na tokratno "golo" večerjo je prišlo približno 30 ljudi, večinoma srednjih let. Lastnik restavracije je povedal, da so vsi čisto običajni ljudje. "To ni orgija v Neronovem Rimu!" je poudaril, da bi utišal zlobna namigovanja.

"Gole" večerje so začeli prirejati pred enim letom, somišljenike pa je lastnik našel med znanci in prek spleta. Njegova žena je razložila, da sta šla z možem prvič na nudistično plažo pred petimi leti in zdelo se jima je čudovito. "Ampak nudizem nima čisto nič s spolnostjo!" je dodala.

Zaradi sanitarnega pravilnika morajo natakarji in ostalo osebje ostati oblečeni, gostje pa s seboj prinesejo brisače, na katere se usedejo. Ženske, da bi poudarile pomembnost dogodka, nemalokrat raje sedijo na elegantnih svilenih šalih.

In kako restavracijo pripravijo za "gole" večerje? Zagrnejo okna restavracije, jedilnice ogrejejo nekoliko bolj kot po navadi, da nagcev ne bi zeblo, na jedilniku pa običajno ni vroče juhe.

Ena od udeleženk, ki ima svojo potovalno agencijo "Internaturistična potovanja" je priložnost izkoristila, da je goste povabila na skupinska potovanja nudistov. "Hedonizem" je eno do letovišč, ki odprtih rok sprejema nudiste. Oglašujejo se s sloganom Bodite poredni en teden, vendar pa je podjetna nudistka opozorila, da so
namigovanja na svinganje zmotna.

Neka druga nudistka je pojasnila, da nikoli ni bila samozavestna zaradi svojega telesa. Vendar pa je bila na večerji vseeno malo manj sproščena kot na tečaju joge, kjer je vadilo 25 ravno tako golih navdušencev: "Strah me je bilo, da bodo ljudje gledali k sosednjim mizam. Na jogi je drugače. Kdor opazuje golega soseda med izvajanjem asan, bo verjetno padel. In to bi bilo zelo neprijetno, saj bi vsi vedeli, zakaj je padel!"

65-letni upokojeni učitelj je bil nad večerjo navdušen. Nudist je že vse življenje, med večerjo pa je na sebi vseeno obdržal ogrlico, uhane in bele superge.

Vsi pa se že veselijo velikonočne "gole" večerje.