Chrisu Brownu je pri komaj 18 letih že uspelo pokoriti celotni komercialni glasbeni svet. Foto: EPA
Chrisu Brownu je pri komaj 18 letih že uspelo pokoriti celotni komercialni glasbeni svet. Foto: EPA

Ko je temnopolti pevec izvedel, da je dobil prestižni naziv velikana glasbenih lestvic, je medijem sporočil, da je to več, kot je lahko kadar koli pričakoval: "Prišlo je popolnoma nepričakovano, zelo sem presenečen."

Za glasbene poznavalce njegovo imenovanje za naj glasbenega izvajalca letošnjega leta ni nikakršno presenečenje, saj so njegove uspešnice, kot sta npr. "With You" in "Forever", redno zasedale vrhove glasbenih lestvic. Poleg svojih pesmi je imel tudi nekaj uspešnih duetov. Z Jordin Sparks je združil moči za pesem "No Air". Prejšnji mesec je šele 18-letnik osvojil tri najprestižnejše glasbene nagrade grammy, tudi najprestižnejšo za najboljšega glasbenega izvajalca leta.

Izbor na podlagi posebnega točkovanja
Brown je osvojil prvo mesto na podlagi posebnega točkovanja, ki je sestavljeno iz prodaje albumov, števila prenosov skladb z medmrežja, količine radijskega predvajanja in predvajanja pesmi in videospotov prek spleta.

Poglejte in preberite si še, kdo se je zvrstil za njim.

J. R.


Alicia Keys je bila letos največ pohval deležna zaradi svojega albuma As I Am. Billboard jo je uvrstil na četrto mesto. Foto: EPA
Lestvico končuje simpatična Taylor Swift, ki velja za letos najuspešnejšo izvajalko country glasbe. Foto: EPA