Ni se prvič zgodilo, da ji zalezovalec povzroča nevšečnosti. Foto: AP
Ni se prvič zgodilo, da ji zalezovalec povzroča nevšečnosti. Foto: AP

Zaprisežena pisna izjava višjega sodišča LaPorte je razkrila, da naj bi Mitchell Taebel iz Indiane Taylor Swift, njeni ekipi in družini med letošnjim marcem in majem pošiljal grozilna sporočila. Čeprav v dokumentu ameriška pevka ni izrecno imenovana, se zapisane besede nanjo večkrat nanašajo – omenjena je njena vodstvena ekipa 13 Management, njena trenutna turneja Eras Tour, prav tako se pojavita ime njenega nekdanjega fanta Joeja Alwyna in pesem z njenega zadnjega albuma.

Sorodna novica Aretirali še enega zalezovalca Taylor Swift

Glede na izjavo ji je Taebel konec marca prek družbenega omrežja Instagram poslal glasovno sporočilo, v katerem naj bi dejal, "da bi z veseljem nosil bombo, če ne more biti s svojo sorodno dušo", pod serijo grozilnih videov pa je zapisal, da si zasluži biti ustreljena. Pozneje je sporočila začel pošiljati tudi tistim, ki so blizu zvezdnici, vključno z njenim očetom in plesalci. Njenemu vodstvu je pošiljal tudi fotografije orožja in grozil, da jih bo uničil.

Poleg tega naj bi obtoženi maja odpotoval do njenega doma v Nashvillu, a je s posesti odšel v spremstvu varnostnikov. Takoj zatem se je odpravil na stadion, kjer je Swift tisti večer nastopala. Pred koncertom je bil Taebel uvrščen na seznam tistih, ki predstavljajo grožnjo varnosti, s tem so mu želeli preprečiti nakup vstopnice. Čeprav se je nekako do te vseeno dokopal, so ga varnostniki na stadionu pravočasno prepoznali in ga takoj pospremili s prizorišča, poroča CNN.

Zahteva pravne ekipe glasbeničinega vodstva za začasno prepoved približevanja je bila odobrena prejšnji mesec, a je to Taebel vseeno kršil in 33-letnici še ves mesec vztrajno pošiljal sporočila. Glede na zapis so 36-letnika zaradi obtožb večmesečnega zalezovanja, ustrahovanja, vdora v zasebnost in nadlegovanja aretirali in zaprli. Za obtožbo zalezovanja je bila na začetku junija določena varščina v višini 15.000 dolarjev. Pred sodišče bo moral obtoženi naslednjič stopiti konec julija.