Foto:
Foto:
Za cerkev so jaslice v muzeju voščenih lutk Madame Tussaud's neprimerne.

Katoliška, anglikanska in prezbiterijska cerkev so jaslice v londonskem muzeju voščenih lutk Madame Tussaud's označile za novo najnižjo točko v čaščenju zvezdnikov.

Predstavniki Vatikana so ogorčeno izjavili, da so jaslice cenene, in dodali, da je nastop zvezdnikov 21. stoletja v vlogi svete družine popolnoma neprimeren. Vatikan je mnenja, da je včasih za oživljanje in približevanje božiča mlajšim generacijam sicer dobro uporabiti tudi osebe iz javnega življenja, vendar pa je nedopustno, kadar se pojavljajo kot osrednji liki.

Urednik Anglican Church Timesa meni, da so jaslice pomilovanja vredne in dokazujejo, kako nekateri menijo, da se lahko poigravajo s svetimi stvarmi. Predstavniki prezbiriterijske cerkve pa so šli celo tako daleč, da zahtevajo umik spornih jaslic, saj so žaljive.

Predstavniki muzeja so se že opravičili vsem, ki jih je moderna podoba svete družine užalila, vendar pa jaslic ne nameravajo umakniti vse do 3. januarja, saj je odziv javnosti zelo dober. Pravijo, da slavne osebe ne predstavljajo družine iz svetega pisma. Poleg zakoncev Beckham v jaslicah nastopajo še britanski premier Tony Blair, ameriški predsednik George W. Bush in edinburški vojvoda v vlogi svetih treh kraljev, avstralska miniaturna pop pevka Kylie Minogue kot angel, pa tudi igralca Samuel L. Jackson in Hugh Grant kot pastirja.