Patrizia je za Silvia zapisala, da bi si po svoji spolni vzdržljivosti zaslužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov. Foto: EPA
Patrizia je za Silvia zapisala, da bi si po svoji spolni vzdržljivosti zaslužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov. Foto: EPA

Dekle na poziv, ki je navdih za svojo knjigo našlo v italijanskem premierju, naj bi v filmu upodobila samo sebe, vlogo italijanskega premierja pa naj bi italijanski producent Gioele Centanni ponudil francoskemu igralcu Alainu Delonu, ki pa je omenjene govorice že zanikal.

Centanni je po poročanju rimske La Repubblice že pridobil pravice za filmanje knjige, v kateri je "poklicna spremljevalka" Patrizia D'Addario, doma iz južne Italije, popisala podrobnosti o nočeh, ki jih je prebila s premierjem, in o svojem siceršnjem življenju: "Pogosto se dobiva in se pogovarjava o scenariju. Patrizia je vesela, da bo njena zgodba našla pot na veliko platno," je dejal Centanni.

Dekle na poziv, ki je sprožilo afero
Afero z zabavami in prostitucijo, ki je polnila časopisne stolpce, je sprožila prav Patrizia D'Addario, ki je v intervjuju junija lani in pozneje še prek posrednikov zagnala pripoved o tem, kako je bila jeseni leto poprej na nagovor Berlusconijevega prijatelja, podjetnika Gianpaola Tarantinija, povabljena na dve zabavi v Berlusconijevi zasebni rezidenci Palazzo Grazioli.

Za prihod so ji obljubili 2.000 evrov. Ker pa pri Berlusconiju ni prespala, so ji menda plačali le 1.000 evrov. Ob drugem obisku pa je noč prebila pri Berlusconiju, vendar denarja za to ni prejela.