Rihanna se bo za nastop v Maleziji po vsej verjetnosti zapela do vratu. Foto: EPA
Rihanna se bo za nastop v Maleziji po vsej verjetnosti zapela do vratu. Foto: EPA

Temnopolta zvezdnica, ki je znana po tem, da pokaže veliko svoje kože, bo imela prihodnji mesec koncert v Kuala Lumpurju, kar pa je vznemirilo nekatere konservativne muslimane v državi.

Gwen Stefani in Avril Lavigne, in ju obtožili, da sta na svojih nastopih "nedostojno oblečeni". Stefanijeva je na koncu popustila in na odru nastopila v dolgi obleki, ki je zakrila skoraj vse.

Uradna pravila za javno nastopanje so precej stroga, saj od žensk zahtevajo, da so pokrite od ramen do gležnjev. Leta 2006 je v malezijskem glavnem mestu npr. nastopila znana plesno/pevska zasedba Pussycat Dolls, organizatorji pa so morali zaradi kršitve pravil o oblačenju plačati 3.000 dolarjev kazni.

Rihanna je "nevarna"
Razman Razali, direktor družbe Pineapple Concerts, ki organizira koncert, je sporočil, "da se Rihannin menedžment zaveda državnih pravil in težav, ki lahko morebiti nastanejo pri organizaciji koncerta". To pa vseeno ni pomirilo nekaterih članov malezijske opozicijske Islamske stranke, ki je na svoji spletni strani zapisala, "da je Rihanna preveč seksi in celo nevarna".

Rihanna se bo v Maleziji ustavila 13. februarja v okviru svoje turneje "Good Girl Gone Bad", organizatorji pa upajo, da jim morebitni protesti ne bodo pokvarili velikega šova. 16.000 vstopnic, ki jih je bilo na voljo za koncert, so oboževalci razgrabili v nekaj urah.

J. R.