Skupaj sta bila od leta 2016. Foto: EPA
Skupaj sta bila od leta 2016. Foto: EPA

Ameriška glasbenica Taylor Swift trenutno v okviru razprodane turneje Eras potuje po Združenih državah Amerike, njen 32-letni partner pa se do zdaj ni udeležil nobenega izmed njenih nastopov. Razlog za to naj bi tičal v tem, da sta se 33-letnica in britanski igralec Joe Alwyn po šestih letih zveze razšla pred nekaj tedni.

Novico je potrdil neimenovan blizu para, po poročanju Entertainment Tonight pa naj bi bila odločitev, da gresta po ločenih poteh, sporazumna in prijateljska. Razhod ni bil dramatičen – čeprav naj bi še lansko jesen bilo njuno razmerje zelo močno, naj bi se zveza sčasoma razvodenela.

Zvezdniški par, ki je bil v romantični zvezi od leta 2016, je sicer slovel po tem, da je strogo ohranjal zasebnost. "Razumem radovednost ljudi glede zasebnega življenja drugih v svetu, v katerem živimo. No, tega ne razumem, a vem, da obstaja," je Alwyn pred leti dejal v nekem intervjuju in dodal, da se mu deljenje podrobnosti zasebnega življenja ne zdi nekaj, kar bi rad, da ljudje, ki o tem ne vejo ničesar, analizirajo. "Mislim, da sva bila uspešno zelo zasebna, in da ljudje to zdaj razumejo. Res raje govorim o delu," je še povedal. Čeprav so se večkrat razširile govorice, da sta s Swift zaročena, sta te vztrajno zavračala. Britanec je sicer pristavil, da bi o morebitni zaroki tako ali tako molčal, četudi bi ga pevka zavrnila.

Glasba ju je združevala

Grammyjevka je bila sicer, po besedah neimenovanega vira, v zvezi zelo srečna. "On je njena opora. Njuno razmerje je zrelo in čudovito," je še pred časom dodal vir. Njuna ljubezen naj bi med drugim navdihnila tudi pesmi Gorgeous in Lavender Haze, ki govori o tem, kako se par trudi, da utiša "zunanji hrup", kot so različne govorice, z namenom, da zaščiti njuno razmerje. Med pandemijo covida-19 sta tudi skupaj poskusila ustvarjati glasbo in ugotovila, da jima je to všeč.

Tako sta sodelovala tudi na albumih Folklore in Evermore iz leta 2020 – Alwyn je več pesmi napisal pod psevdonimom William Bowery, soustvaril naj bi pesmi Betty, Exile, Champagne Problems, Coney Island in Evermore. Na Midnights se je podpisal pod pesem Sweet Nothing.

Po besedah Swift naj bi ju glasba od nekdaj združevala, predvsem so obema všeč žalostne pesmi. "Joe je prva oseba, ki ji zaigram vsako pesem, ki jo napišem, in najlepše sem se imela pri pisanju pesmi s teboj v karanteni," je priznala med zahvalnim govorom, ko je album Folklore leta 2021 domov odnesel grammyja za album leta.