Pevka je priznala, da bo navijala za Španijo, saj ima v ekipi nekaj prijateljev, v sebi pa latinsko kri. Foto: EPA
Pevka je priznala, da bo navijala za Španijo, saj ima v ekipi nekaj prijateljev, v sebi pa latinsko kri. Foto: EPA

Kolumbijska pevka, ki prepeva uradno pesem prvenstva Waka Waka (Čas je za Afriko), pravi, da je postala prava nogometna naudušenka, odkar spremlja svetovno prvenstvo: "Nikoli si nisem predstavljala, da bom kdaj odprla časopis najprej na športnih straneh."

Shakira je pesem Waka Waka napisala sama. Referen je sicer prevzela iz priljubljene afriške pesmi iz 80., naslov pa naj bi v enem izmed jezikov, ki ga uporabljajo prebivalci Kameruna, pomenil naredi, opravi to. Na afriških tleh jo je Kolumbijka že odpela v živo, in sicer na koncertu v revnem črnskem predmestju Johannesburga na predvečer prve tekme SP-ja. "To je bil eden izmed najveselejših in najrazburljivejših mesecev v mojem življenju," je priznala 33-letnica.

Po koncertu na tekmo
VIP-tribuna na stadionu Soccer City bo na finalni tekmi sprejela kopico znanih imen, od politikov do manekenk. Na seznamu častnih gostov, ki ga je podala mednarodna nogometna zveza Fifa, so se med drugim znašli predsedniki Južnoafriške republike, Gane, Kenije, Mozambika, Zimbabveja, Lesotha, Gvineje, Bocvane, Burkine Faso, Burundija, Džibutija, Malavija, Komorija in Svazija. Nelson Mandela se tekme zaradi smrti v družini ne bo udeležil.

Kraljeve barve bodo zastopali španska kraljica Sofija, princ Felipe in princesa Letizia, nizozemski princ Willem-Alexander in princesa Maxima, monaški princ Albert II. Na tribunah bo tudi kar precej nogometnih zvezdnikov, teniški igralec Rafael Nadal, ameriški igralec Morgan Freeman in manekenka Naomi Campbell. Seveda bo med to pisano druščino tudi Shakira.

Spodaj si lahko ogledate fotografije in video iz Shakirinega nastopa pred začetkom SP-ja.