Družabna kronika
(2)
Kondomčica
Po Stari Ljubljani so se sprehajale "kondomčice", okrašene z rdečimi pentljami. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Foto: Prenašali so sporočilo, ne virusa

1. december: dan boja proti AIDS-u
1. december 2009 ob 20:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

Letošnje ljubljansko ozaveščanje prebivalcev o nevarnosti okužbe z virusom HIV je minilo v rockritmih, saj so priredili veliki koncert.

V Stari Ljubljani so postavili oder, na katerem so se zvrstile skupine Sons, Aperion, Billysi, Zablujena generacija in Murat & Jose band. Ob Robbovem vodnjaku je stal tudi veliki zaslon, ki je mimoidoče na Tromostovju opozarjal, da se na Mestnem trgu nekaj dogaja. Koncert se je sicer začel ob 18.00, a sprva se je pod odrom ustavilo le nekaj mimoidočih, nato pa se je prireditveni prostor le začel polniti.

Številni obiskovalci so nosili pripete male rdeče pentlje, ti simboli ozaveščanja pa so bili polepljeni tudi po izložbah in vhodih po Stari Ljubljani. Med množico so se sprehajala tudi v kondome preoblečena dekleta - "kondomčice", kot jih je poimenovala povezovalka prireditve Tina Gorenjak. Letošnja prireditev, že enajsta zapored, ki jo je organiziralo Društvo študentov medicine Slovenije, je potekala pod novim sloganom: Prenašaj sporočilo, ne virusa.

Izobraževanje mimoidočih o virusu HIV in bolezni AIDS je ves dan potekalo tudi na stojnicah v središču mesta, v spodnji galeriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov večernega dogajanja.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
zigabirsa
# 02.12.2009 ob 21:40
Bi tole povedal na tem shodu, če bi se dalo. :)) Boljš, da ne, pravi tisti, ki vas molze.

Ja, aids zgleda da je zelo popularna zadeva in vsi se ga bojijo, ker ne vedo, da se v resnici on boji njih. Kot vsak virus ni ta čisto nič drugačen. Pride pač tja, kjer ga čaka poln krožnik - sranja.

In kdo ima največ sranja? hmmm. ... ja tisti, ki je pozabil živet. Ki ne ve več, kaj je za jest in kaj ne. In ki se do svojega telesa obnaša kot svinja z mehom.

Žur je bil zato tapravi - hahaha - za aids.

Druga stvar je pa propaganda, ki jo delajo mediji. Namesto, da bi ljudi učili kako je treba živet, podpirajo zabave, ki popularizirajo viruse. Grozno ... smešno.

Da sploh ne začnemo o tem, kako je HIV prišel med ljudi.
Približno tako, kot prihaja tale gripca. V medicinskih kufrih :))

Če vam še kej ni jasno, si pa poglejte tole oddajo. Je sicer narejena na temo gripe, ampak princip je isti.


Srečno
Blaze2
# 07.03.2010 ob 01:02
najbolje da potem ukinmemo žure. uvedemo policijske ure, razbijemo TV in se skrijemo v kot , dapočakamo smrt.
Kazalo