Družabna kronika
(1)
Do nedelje se bodo v Ljubljani zvrstili številne eksperimentalne delavnice in znanstvena predavanja, ki so namenjeni tako mladim kot odraslim. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

Dodaj v

Foto: Znanstvene dogodivščine za vse generacije, začel se je Znanstival

Zanimiva dogajanja vse do nedelje
3. junij 2016 ob 16:15
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Na Prešernovem trgu so odprli Znanstival 2016, ki ga organizira vseslovenski center znanosti Hiša eksperimentov. Do nedelje se bodo v Ljubljani zvrstili številne eksperimentalne delavnice in znanstvena predavanja, ki so namenjeni tako mladim kot odraslim.

Za obiskovalce pripravljajo tudi znanstvene dogodivščine, v katerih bodo skozi različne poskuse predstavili določeno temo iz znanosti. V okviru festivala se bodo na Vrtu eksperimentov predstavile tudi druge institucije, ki delujejo na področju promocije izobraževanja in znanosti. V soboto bo na Prešernovem trgu potekal Znanstveni spektakel, so organizatorji zapisali na svojih spletnih straneh.

V mestni hiši bodo pripravili Hiško eksperimentov, v času Znanstivala, ki je za vse obiskovalce brezplačen, pa bodo v Hiši eksperimentov dnevi priprtih vrat. Vrata namreč ne bodo čisto odprta, zaprta pa tudi ne, so pojasnili.

Znanstival dogodivščin, na katerem sodelujejo številni domači in tuji predavatelji, prispeva k promociji znanosti in inovativnosti. Usmerjen je k poljudni predstavitvi in posredovanju raziskovalnih dosežkov ter boljšemu razumevanju osnovnih znanstvenih načel.

Festival spodbuja tudi interdisciplinarnost ved in področij, saj s predavanji in različnimi znanstvenimi šovi obiskovalce spodbujajo k raziskovalnemu razmišljanju, postavljanju in preverjanju hipotez in splošnemu raziskovalnemu delu, poudarjajo organizatorji.

D. S., Žiga Živulović jr./BoBo
Prijavi napako
Komentarji
dory
# 06.06.2016 ob 10:17
Super!
Kazalo