slice
Napočil je dan D (dan M?): Maraaya prva v boj za evrovizijsko slavje
Napovedujejo jima uvrstitev v prvo polovico, 23. maj 2015 ob 12:40 Napetost pred nocojšnjim finalom Evrovizije se stopnjuje, vrelišče pa bo dosegla točno ob 21.00, ko bosta na oder stopila Maraaya.
23
Foto: "Bitka" Conchit za finalno prireditev Evrovizije - bradate ženske zavzele Dunaj
33
23. maj 2015 ob 10:54 Bradata Conchita je postala nov zaščitni znak Dunaja. Oboževalce Evrovizije je tako obsedla, da po ulicah hodijo ženske z brado. Organizirali so celo tekmovanje njenih dvojnic.
Evrovizija kot "kongres kresničk"
19
23. maj 2015 ob 08:26 "Zakaj pa ni bilo letos nič cirkusa? Podivjanih žensk, heavy metal dedkov, žensk s suspenzorji? Pa to je ja #evrovizija," je bil le eden izmed številnih odzivov na Twitterju na predizbor pred ...
Foto: Oboževalci zaradi Evrovizije vzeli tudi dopust
50
22. maj 2015 ob 16:16 Imeli so prav, novinarji, ki so napovedali, da gre Maraaya v finale, in oboževalci iz vse Evrope, ki so toliko verjeli v pesem 'Here for You', da so si na obraz narisali celo slovensko zastavo.
Foto in video: Prva! Slovenija bo odprla finale 60. Evrovizije
166
22. maj 2015 ob 07:53 Maraaya sta potrdila status favorita v drugem polfinalnem večeru in se uvrstila v sobotni finale, kjer bosta nastopila prva.
V tretji ovojnici je pisalo Slovenija, Maraaya v evrovizijskem finalu! Litva, Poljska, SLOVENIJA, Švedska, Norveška, Črna gora, Ciper, Azerbajdžan, Latvija in Izrael so države, ki jih bomo v soboto slišali še enkrat.
587
Video: Znani še zadnji finalisti letošnje Evrovizije, med njimi tudi Slovenija Seznam nastopajočih v sobotnem evrovizijskem finalu je zdaj popoln - dobili smo namreč še zadnjo deseterico tekmovalcev, ki bodo tam nastopili. Ta odgovor je dal drugi, četrtkov polfinale.
17
Raay in Marjetka pokata od samozavesti: "Ne bo spodletelo!" Naši izvajalci so na Evroviziji prevečkrat "izboljševali" nastope, da potem niso funkcionirali kot na Emi.
77
Odzivi po prvem polfinalu: "Ostali smo brez besed" Večer močnih ženskih vokalov in glasovalnih diaspor - to je kratek povzetek prvega polfinala letošnje Evrovizije, ki je po koncu postregel s kriki veselja in beloruskimi solzami žalosti.
77
Foto: Znani prvi evrovizijski finalisti, naslednji se jim bodo pridružili v četrtek Albanija, Armenija, Rusija, Romunija, Madžarska, Grčija, Estonija, Gruzija, Srbija in Belgija so države, ki so si v prvem evrovizijskem polfinalu uspele priboriti vstopnico za veliki sobotni finale.
273
Video: 10 skladb, ki so prepričale evrovizijsko občinstvo Gruzijska bojevnica v črnem, srbska Adele, armenski "sekstet" z vseh koncev sveta, minimalistični in futuristični Belgijec, grška popzvezdnica, estonska "žalostinka", madžarska balada, neskrivnostna ...
15
"Logično, da spremljam Evrovizijo vsako leto" Najuspešnejša slovenska smučarka Tina Maze se je pridružila evrovizijski vročici. Obiskala je evrovizijsko vas in se udeležila sprejema pri slovenskem veleposlaniku na Dunaju.
83
Conchita Wurst leto dni po zmagi izdala prvi album Conchita Wurst je leto dni po evrovizijski zmagi izdala prvi samostojni album z naslovom Conchita. Poleg zmagovalne pesmi Rise Like a Phoenix je na njej še 11 skladb.
Video: "Slovenija bi bila sposobna izpeljati Evrovizijo" "Da, lahko zmagamo, ker imamo VSE, kar za to potrebuje zmagovalec: dober vokal, nastop, trendovsko pesem. Koliko bi stalo? Ogromno, rekel bi nekje od 20 milijonov evrov naprej," meni Miran Cvetko.
52

Evrovizijski utrip
Going to the rehearsal 2015
Avtor: EMA 2015
Kazalo