slice
Slovenija letos ne bo sodelovala na Pesmi Evrovizije za otroke
Najboljša uvrstitev ostaja tretje mesto, 26. maj 2016 ob 16:23 Ula Ložar in Lina Kuduzović vsaj še eno leto ostajata edini predstavnici Slovenije, ki sta nastopili na Pesmi Evrovizije za otroke. RTV Slovenija na omenjenem izboru letos ne bo sodelovala.
20
Foto: Džamalo sprejeli v Ukrajini: "Zmaga za narod, ki je trpel!"
24
18. maj 2016 ob 11:36 Evrovizijsko zmagovalko Džamalo je ob prihodu domov pričakala navdušena množica, pozdravil jo je tudi ukrajinski predsednik Petro Porošenko in ji podelil nagrado.
Evrovizijska drama se nadaljuje: zahteva se ponovno štetje glasov
40
17. maj 2016 ob 21:16 Spremenjen sistem glasovanja na Evroviziji je sprožil kar nekaj nejevolje, saj so gledalci opazili precejšnje razlike med glasovi občinstva in glasovi strokovne žirije.
ManuEllin nastop spremljalo več kot 300.000 Slovencev
30
17. maj 2016 ob 10:02 Največje evropsko glasbeno tekmovanje Pesem Evrovizije, ki ga spremlja več kot 200 milijonov gledalcev po vsem svetu, je tudi slovenske gledalce prikovalo pred TV-zaslone.
Zgodba o izgonu Tatarov ponesla evrovizijsko zmago v Ukrajino
15. maj 2016 ob 02:46 Na Evroviziji 2016 je zmagala ukrajinska predstavnica Džamala s skladbo 1944, ki pripoveduje osebno zgodbo o izgonu Tatarov s Krima.
Foto in video: "Vse note, vse besede so o moji družini" "Če poješ o resnici, se ta res dotakne ljudi," je o svoji pesmi 1944, ki je postala razvpita, še preden jo je predstavila na evrovizijskem odru, spregovorila Džamala.
139
Ukrajinci navdušeni, Rusi zmago Džamale označili za politično Džamali je s pesmijo 1944 uspelo Evrovizijo znova ponesti v Ukrajino, kar je sprožilo mešane odzive, medtem ko se Ukrajinci veselijo, je Rusijo zmaga sosede vse prej kot razveselila.
201
Kako je glasovalo evrovizijsko občinstvo? ManuElla 14. v drugem predizboru. Po koncu finalnega večera so organizatorji razkrili tudi, kako so se posamezne države odrezale v predizborih.
22
Video: Vsi letošnji evrovizijski finalisti Evrovizijska karavana se prihodnje leto seli v Ukrajino, saj je na koncu napetega večera slavila ukrajinska predstavnica Džamala s pesmijo 1944.
17
Foto: Evrovizijska vas - osrednje zbirališče oboževalcev čez dan Ljubitelji Evrovizije niso okupirali le arene Globe, ampak se je evrovizijski duh preselil tudi v samo središče mesta, kjer so Švedi postavili evrovizijsko vas, Euro klub in Euro Fan Café.
2
Foto: Avstralski preboj v finale in prekinjen niz Slovencev 16.000 obiskovalcev v Globe Areni je v drugem predizboru trikrat poskočilo: prvič osupli nad nastopom Avstralke, drugič nad etnofuturizmom Bolgarke in tretjič nad funkom Belgijke.
94
Foto in video: "Najpomembneje je, da si ne bom nič očitala!" "Uživaj v svojem prvem nastopu na Evroviziji," je Kaliopi položila na dušo slovenski predstavnici, tik preden je še drugič stopila na evrovizijski oder in tam predstavljala Makedonijo.
171
Znani še zadnji evrovizijski finalisti, Slovenije žal ni med njimi Latvija, Gruzija, Bolgarija, Avstralija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva in Belgija so tiste države, ki jim je uspel preboj naprej.
712
Video: Deseterica, ki je slavila v drugem polfinalu Evrovizije 2016 Seznam nastopajočih v velikem sobotnem finalu je zdaj popoln. Deseterici držav, izbranih v torkovem polfinalu, "velikim petim" in gostiteljici Švedski se je nocoj pridružila še deseterica.
4
ManuElla: Evrovizija se ne le posluša, ampak tudi gleda ManuElla, ki se bo nocoj s pesmijo Blue and Red potegovala za vstopnico v finale je razkrila, da zaradi vznemirjenja zadnje dni spi bolj malo, a vseeno obljublja, da bo na oder prišla polna energije.
53

Evrovizijski utrip
Dear friends, it's true that Ula Ložar and @linakuduzovic ...
Avtor: EMA - Eurovision Slovenia
Videonovice
Zabava
link
Justin Bieber kopiral del uspešnice Sorry?
3
27. maj 2016 ob 13:03 Kanadski zvezdnik se bo očitno moral opravičiti še za eno stvar - in to na sodišču. Glasbenica Casey Dienel ga namreč obtožuje, da je ukradel del njene pesmi in ga uporabil v uspešnici Sorry.
Več novic ...
Kazalo