slice
Izbor za pesem Evrovizije bo naslednje leto v Kijevu
Polfinalna večera bosta 9. in 11. maja, 9. september 2016 ob 13:21 Evropska radiodifuzna zveza (EBU) in ukrajinska javna televizija sta sporočili, da bo 62. izbor za pesem Evrovizije leta 2017 gostila ukrajinska prestolnica Kijev.
14
Začelo se je iskanje novega slovenskega predstavnika na Evroviziji
67
20. julij 2016 ob 15:53 RTV Slovenija bo tudi prihodnje leto sodelovala na izboru za pesem Evrovizije. Objavljen je javni razpis za sodelovanje na izboru Ema 2017, s katerim se začenja iskanje novega predstavnika.
Evrovizijska zmagovalka Džamala "napada" Evropo z novim albumom
8
10. junij 2016 ob 16:25 Zmagovalka letošnjega izbora za pesem Evrovizije Džamala je izdala album za evropski trg, na katerem je zbranih dvanajst skladb.
Slovenija letos ne bo sodelovala na Pesmi Evrovizije za otroke
23
26. maj 2016 ob 16:23 Ula Ložar in Lina Kuduzović vsaj še eno leto ostajata edini predstavnici Slovenije, ki sta nastopili na Pesmi Evrovizije za otroke. RTV Slovenija na omenjenem izboru letos ne bo sodelovala.
Foto: Džamalo sprejeli v Ukrajini: "Zmaga za narod, ki je trpel!"
24
18. maj 2016 ob 11:36 Evrovizijsko zmagovalko Džamalo je ob prihodu domov pričakala navdušena množica, pozdravil jo je tudi ukrajinski predsednik Petro Porošenko in ji podelil nagrado.
Evrovizijska drama se nadaljuje: zahteva se ponovno štetje glasov Spremenjen sistem glasovanja na Evroviziji je sprožil kar nekaj nejevolje, saj so gledalci opazili precejšnje razlike med glasovi občinstva in glasovi strokovne žirije.
40
ManuEllin nastop spremljalo več kot 300.000 Slovencev Največje evropsko glasbeno tekmovanje Pesem Evrovizije, ki ga spremlja več kot 200 milijonov gledalcev po vsem svetu, je tudi slovenske gledalce prikovalo pred TV-zaslone.
30
Zgodba o izgonu Tatarov ponesla evrovizijsko zmago v Ukrajino Na Evroviziji 2016 je zmagala ukrajinska predstavnica Džamala s skladbo 1944, ki pripoveduje osebno zgodbo o izgonu Tatarov s Krima.
Foto in video: "Vse note, vse besede so o moji družini" "Če poješ o resnici, se ta res dotakne ljudi," je o svoji pesmi 1944, ki je postala razvpita, še preden jo je predstavila na evrovizijskem odru, spregovorila Džamala.
139
Ukrajinci navdušeni, Rusi zmago Džamale označili za politično Džamali je s pesmijo 1944 uspelo Evrovizijo znova ponesti v Ukrajino, kar je sprožilo mešane odzive, medtem ko se Ukrajinci veselijo, je Rusijo zmaga sosede vse prej kot razveselila.
201
Kako je glasovalo evrovizijsko občinstvo? ManuElla 14. v drugem predizboru. Po koncu finalnega večera so organizatorji razkrili tudi, kako so se posamezne države odrezale v predizborih.
22
Video: Vsi letošnji evrovizijski finalisti Evrovizijska karavana se prihodnje leto seli v Ukrajino, saj je na koncu napetega večera slavila ukrajinska predstavnica Džamala s pesmijo 1944.
17
Foto: Evrovizijska vas - osrednje zbirališče oboževalcev čez dan Ljubitelji Evrovizije niso okupirali le arene Globe, ampak se je evrovizijski duh preselil tudi v samo središče mesta, kjer so Švedi postavili evrovizijsko vas, Euro klub in Euro Fan Café.
2
Foto: Avstralski preboj v finale in prekinjen niz Slovencev 16.000 obiskovalcev v Globe Areni je v drugem predizboru trikrat poskočilo: prvič osupli nad nastopom Avstralke, drugič nad etnofuturizmom Bolgarke in tretjič nad funkom Belgijke.
94
Foto in video: "Najpomembneje je, da si ne bom nič očitala!" "Uživaj v svojem prvem nastopu na Evroviziji," je Kaliopi položila na dušo slovenski predstavnici, tik preden je še drugič stopila na evrovizijski oder in tam predstavljala Makedonijo.
171

Evrovizijski utrip
Dear friends, it's true that Ula Ložar and @linakuduzovic ...
Avtor: EMA - Eurovision Slovenia
Videonovice
Zabava
link
Foto: Najvplivnejše ženske v tovarni sanj
1
25. oktober 2016 ob 21:52 Revija Elle je v ponedeljek na Beverly Hillsu gostila že tradicionalno prireditev Women in Hollywood Awards (Nagrade za ženske v Hollywoodu), na kateri so počastili najvplivnejše igralke v "tovarni ...
Več novic ...
Kazalo