slice
Slovenijo bo na otroški Evroviziji zastopala Lina Kuduzović
Gledalce je prepričala pesem Prva ljubezen, 4. oktober 2015 ob 21:35 Glasovi televizijskih gledalcev so odločili, da nas bo na 13. Pesmi Evrovizije za otroke, ki jo bo prihodnji mesec gostila Bolgarija, zastopala 12-letna Lina.
34
Video: Finalistki izbora Mini Ema sta Leni in Lina Kuduzović
17
27. september 2015 ob 21:27 Lina Kuduzović je druga finalistka izbora Mini Ema. V finalu se bo prihodnjo nedeljo pomerila z Alenko Vozlič - Leni.
Video: Najlepši dan za Leni, prvo finalistko Mini Eme
12
20. september 2015 ob 22:47 11-letna Alenka Vozlič - Leni je prva finalistka izbora Mini Ema in korak bližje otroški Evroviziji. V predizboru je premagala Rebeko Satler in Janino Klenovšek.
RTV Slovenija oddala namero za nastop na Evroviziji 2016
24
17. september 2015 ob 09:27 RTV Slovenija je oddala preliminarno prijavo za sodelovanje na Evroviziji leta 2016 in s tem postala 24. država, ki je načeloma privolila v sodelovanje na tem festivalu.
Slovenija se vrača na otroško Evrovizijo
10
1. julij 2015 ob 16:25 Slovenija se vrača na izbor Pesmi Evrovizije za otroke, ki bo novembra potekal v prestolnici Bolgarije.
Måns za MMC: Zmage na Evroviziji sem si želel zadnjih deset let Veljal je za favorita pred izborom, dvigoval prah zaradi pesmi in animacije, s katero je nadgradil nastop na Evroviziji, a danes je Måns Zelmerlöw le eno - zmagovalec.
20
Trijntje Oosterhuis razglašena za najslabše oblečeno evrovizijko Nizozemska predstavnica Trijntje Oosterhuis, ki je izpadla s tekmovanja za letošnjo pesem Evrovizije že v prvem polfinalu, je prejemnica neslavne nagrade Barbara Dex.
4
Il Volo za MMC: Mi smo popolno nasprotje Il Diva Osvojili so srca gledalcev Evrovizije, ki so pesem Grande Amore ustoličili na prvem mestu, toda člani tria Il Volo so ves čas zatrjevali le eno: "Želimo, da je Italija na nas ponosna."
11
Evrovizija zapisana v Guinnessovo knjigo rekordov Letošnji izbor za pesem Evrovizije velja za zeleni dogodek, saj je bila oskrba z električno energijo v celoti proizvedena iz obnovljivih virov, posebno mesto pa je izbor našel tudi v knjigi rekordov.
2
Evrovizija: Ljudstvo glasovalo za Italijo, Šveda obtožujejo plagiatorstva Dva dni po Evroviziji prihajajo prve resnejše analize letošnje prireditve, pa tudi natančnejši podatki o glasovanju.
91
"Imava posnetek, ki ga lahko s ponosom pokaževa kateri koli založbi v tujini" "Ponosna sva, da imava posnetek, ki ga lahko s ponosom pokaževa kateri koli založbi v tujini, in tudi komentarji in odzivi so fenomenalni," sta po dobri uvrstitvi v evrovizijskem finalu povedala ...
97
Evrovizija: nepravilnosti pri glasovanju, "osumljenki" Makedonija in Črna gora Ob koncu jubilejne 60. Evrovizije so odkrili nepravilnosti v glasovanju pri Makedoniji in Črni gori, zato so izločili glasove strokovne žirije.
47
Foto in video: "Hvala, Slovenija. Prvič sva začutila, da smo vsi skupaj." Slovenija je v drugem polfinalu zasedla peto mesto in se drugo leto zapored prebila v finale ter izboljšala lanski rezultat.
93
Po nič točk za Avstrijo in Nemčijo na Evroviziji: "Ne tič ne miš, polomija, sramota" Med evrovizijskimi navdušenci v gostiteljici Avstriji in njeni veliki sosedi Nemčiji je nedelja po spektakularnem finalu, v katerem sta obe državi dobili nespektakularnih nič točk, pravi dan žalov ...
138
Stavnice so imele prav - evrovizijska zmaga Švedski! Slovenija 14. Mans Zelmerlöw je Švedski pripel novo, že šesto zmago. Evropo je prepričala pesem Heroes, ki je skupno zbrala 365 točk.

Evrovizijski utrip
Leni vs. Lina, 4. 10.
Avtor: EMA 2015
Kazalo