Glasba
()
Robert Plant in Tinkara Kovač

Dodaj v

Glasbeno presenečenje v Kopru

Tinkara in Plant skupaj na odru
26. julij 2007 ob 12:02
Koper - MMC RTV SLO

Ob odprtju Festivala Festiko v Kopru so obiskovalci koncerta Roberta Planta doživeli prijetno presenečenje: Tinkaro Kovač.

Do zadnje minute nenapovedani dogodek in sodelovanje sta razplet dolgotrajnega usklajevanja in dogovorov, saj si je Tinkara Planta že od leta 2005 želela povabiti kot posebnega gosta na svoj tradicionalni veliki koncert v Cankarjevem domu. Tedaj je imel slavni dolgolasec druge obveznosti, tokrat pa se jima je le uspelo uskladiti.

Odlična izvedba kljub odsotnosti vaje
Tinkara in Robert Plant s spremljevalno skupino The Strange Sensation sta na koprskem koncertu skupaj odigrala in zapela dve skladbi: 29 Palms in For What It's Worth, bolj znana kot Stop – hey, what’s that sound?, ki jo je leta 1967 Stepehen Stills napisal in prvotno izdal s skupino Buffalo Springfield.

Pred nastopom menda ni bilo niti tonske vaje, le sproščen akustični jamsession na sončni terasi hotelskega apartmaja ob Piranskem zalivu.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
17
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kazalo