Rock Partyzani bodo krepili samozavest in borbeni duh junaškega naroda. Foto: MMC RTV SLO
Rock Partyzani bodo krepili samozavest in borbeni duh junaškega naroda. Foto: MMC RTV SLO
Rock Partyzani
Kot je še povedal Klinar, želi s skupino na šaljiv način opozoriti na družbene probleme. Foto: MMC RTV SLO
"Kekec" o slovenski glasbeni sceni

"V tem času narod rabi spodbudno pesem in zato smo posneli Slovenija ma jajca," je o vzrokih za nastanek pesmi, ki je povezala "simbole" slovenskega uporniškega duha, spregovoril Klinar.
"Slovenija ma jajca"

Oživela literarna junaka in Mama Manka
S pomočjo Mame Manke in Kekca je skupina pripravila "pozitivno pesem s šaljivo vsebino": "Kekec je nacionalni junak, sicer literarni, ampak v tej situaciji ga bom oživeli. Mama Manka pa je mama iz naroda, ki komunicira z ljudmi na trgu ali na cesti. Pobira vse te vibracije in daje pametne nasvete."

V boju pa se jima je pridružila še ena literarna junakinja. "Mojca je pa zraven zato, da Kekca s svojo mladostjo, ko mu zmanjka idej, utrudi, ga poboža, ga pelje na spehod, v štalo," je razložil Klinar.

Ob tem pa nas je zanimalo, ali sta Mama Manka in Kekec protiutež pojočim misicam? "Misice so vedno pele in vedno bodo. Ene so lepe, ene tudi pojejo. Kekec tudi rad pogleda za kakšno misico. Mama Manka pa nima nič proti njim," je zanikal tak namen Klinar.

Cel pogovor s Kekcem alias Alešem Klinarjem si lahko pogledate v videu desno.

Rock Partyzani vedno bolj avtorski bend
Skupina uveljavljenih glasbenikov v sestavi Aleš Klinar, Robert Sršen, Franci Zabukovec, Janez Nared, Vojo Djuran in Darja Drobnič, je nase prvič resno opozorila s poprock pesmijo Cela Slovenija je žgala rock.

Speča rock'n'roll scena
"Moram reči, da je zelo malo te družbenokritične tematike, na kakršen koli način - lahko je sarkastična ali resna kritika. Mladina nima bendov, ki bi trenutno odgovarjali na trenutne sisteme. Ker konec koncev njih mora zanimati, kaj se bo dogajalo v prihodnosti," je o nujnosti prebujanja rock'n'roll scene spregovoril Klinar.

Kot je povedal naš sogovornik, rock s šaljivimi besedili ni nova smernica v glasbi. "Narod mora imeti nekaj sakazma v sebi, se mora znati šaliti iz samega sebe, ker to je pozitivno. To krepi eno zdravo, bi rekel kmečko pamet," je še dodal Klinar.

"Kekec" o slovenski glasbeni sceni